INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGUE 1

Final de sezon în Franța! Marseille merge direct în grupele Champions League, Monaco pierde locul 2 dramatic. Bordeaux, retrogradată + Hat-trick Mbappe

Final de sezon în Ligue 1 // foto: Imago Images
Final de sezon în Ligue 1 // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 mai 2022 08:17 / Actualizat duminica, 22 mai 2022 08:29

Marseille a încheiat sezonul pe locul 2 în Ligue 1, poziție care-i asigură prezența în grupele Champions League 2022/2023. Monaco ocupă locul 3, iar Bordeaux și Metz au retrogradat direct. Campioana PSG s-a distrat cu Metz, 5-0, hat-trick Kylian Mbappe.

Sezonul de Ligue 1 a ajuns la final sâmbătă seara. Scorul zilei a fost stabilit de campioana PSG, 5-0 cu Metz. Oricum, marea veste a zilei pentru parizieni a fost că vedeta Kylian Mbappe a acceptat să semneze un nou contract, întins pe 3 ani.

Mbappe a fost în prim-plan și pe teren, cu 3 goluri, ceea ce înseamnă că a încheiat sezonul cu un total de 28 de reușite.

Mbappe, prezentat oficial: „Vreau să câștig multe trofee alături voi!” » LaLiga vrea să blocheze mutarea: „Scandalos!”
CONTRACT
Mbappe, prezentat oficial: „Vreau să câștig multe trofee alături voi!” » LaLiga vrea să blocheze mutarea: „Scandalos!”

Marseille merge direct în grupele Champions League. Rezultat dramatic pentru Monaco

Înaintea ultimei etape, a doua echipă calificată direct în grupele Champions League din sezonul următor nu era cunoscută. Grație victoriei cu Strasbourg, 4-0, și a pasului greșit făcut de Monaco, 2-2 la Lens, Marseille a prins locul 2 și va participa în grupele celei mai importante competiții intercluburi.

Monaco, în schimb, a terminat sezonul pe 3 și va intra în turul 3 preliminar al Champions League. Dacă ar fi învins-o pe Lens, ar fi mers direct în grupe. 

Monaco a condus pentru mai mult de 30 de minute, după ce Ben Yedder a făcut 2-1 în minutul 62, dar a clacat în prelungiri, Ganago egalând pentru gazde în minutul 90+5, spre disperarea monegascilor.

Rennes, locul 4, merge direct în grupele Europa League, iar Nice, locul 5, în Conference League.

Bordeaux și Metz au retrogradat în Ligue 2 

Bordeaux (ultimul loc) și Metz, ambele cu 31 de puncte, au retrogradat direct, în vreme ce St. Etienne a ocupat locul 18 și va juca un baraj în dublă manșă cu Auxerre, locul 3 din Ligue 2, pentru locul în primul eșalon al Franței.

Promovate direct în Ligue 1 sunt Toulouse și Ajaccio.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Radu Drăgușin e în al nouălea cer! Revenirea nemaipomenită din Serie A îi umple de bani pe jucători: „Au 7 milioane de euro brut, îi împart cum vor”

Răzvan Lucescu a pierdut Cupa Greciei, într-o finală marcată de incidente!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează