INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  IRAK

VIDEO S-au călcat în picioare ca să intre la finala care va fi arbitrată de Istvan Kovacs! Bilanț tragic: doi morți și cel puțin 80 de răniți!

Captură video: Al-Jazeera
Captură video: Al-Jazeera

Articol de - Publicat joi, 19 ianuarie 2023 13:53 / Actualizat joi, 19 ianuarie 2023 13:58

Scene terifiante în fața stadionului din Basra, înaintea ultimului act al Cupei Golfului, Irak - Oman, programat diseară, de la ora 18:00, meci care va fi arbitrat de Istvan Kovacs (38 de ani). Mii de fani fără bilete au provocat o situație înfiorătoare.

Din 1979 nu mai găzduise Irakul Cupa Golfului. Și, la această ediție, după 43 de ani, echipa gazdă e în finală, contra Omanului.

90 la sută din bilete fuseseră vândute la finala Cupei Golfului, Irak - Oman

O zi de sărbătoare e însă o zi neagră. Mii de oameni s-au călcat în picioare în fața stadionului din Basra. 

Mulți nu aveau bilete, au venit de la sute de kilometri distanță, și au aflat că 90% din tichete fuseseră deja vândute, potrivit Al-Jazeera. Dintr-o dată, bucuria a devenit furie.

Au forțat porțile arenei, s-au urcat unii peste alții încercând să pătrundă cu orice preț. Au fost scene îngrozitoare, cu bărbați și femei întinși pe jos. Ambulanțele au reușit cu greu să pătrundă în mulțime.

„Presiune pe infrastructura proastă a orașului”

Primul bilanț a fost anunțat de ministrul de interne irakian la Al-Jazeera: două persoane decedate, minimum 80 de răniți.

„Finala a stârnit mare interes nu doar în Irak. Zeci de mii de suporteri au venit din alte țări din Golf și s-au strâns la Basra, punând o mare presiune pe infrastructura foarte proastă a orașului. Autoritățile susțin că Basra nu e pregătit pentru un asemenea eveniment”, a spus Mahmoud Abdelwahed, jurnalist Al-Jazeera.

A fost nevoie de intervenția armatei, dar situația nu este încă sub control.

Citește și:

Dublu impact! Manchester United a fost egalată în prelungiri și a pierdut un titular pentru derby-ul cu Arsenal

Răducioiu a aprins Italia! Altă dezvăluire incredibilă despre dopaj

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (15)
Pake
Pake  •  19 Ianuarie 2023, 21:36

Pentru Pisti al nostru, s-au calcat imbaticatele in picioare!

steaua.libera
steaua.libera  •  19 Ianuarie 2023, 21:09
Postat de emil1986 pe 19 Ianuarie 2023, 18:12

Exact așa cum eram ținuți și noi pe vremea împușcatului.

Da. O parte din ei zic că atunci era mai bine. Normal că era mai bine. Fără mobil, fără calculator, fără net, fără căldură, fără mâncare, fără dreptul de a călători, fără dreptul de a vorbi liber, fără dreptul de a avea un business. Era bine de tot. Până și Brucan (comunist de top) se plângea prin 87 în interviu la Europa Liberă. Recomand nostalgicilor să caute pe yt “Silviu Brucan Europa Liberă”

brentford
brentford  •  19 Ianuarie 2023, 18:59
Postat de tarnaveanu pe 19 Ianuarie 2023, 15:55

Dincolo de tragismul situației, titlul e penibil. Poți să crezi că-au călcat în picioare ca să-l vadă pe Istvan Kovacs. Dacă arbitra preferata voastră Knoll (apropo ce mai face Knoll, vrem să știm) atunci era altceva (pt arabi)

Titlu scris pe jumatate de...Theodor Jumatate

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close