INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM U20

Generație fantastică: Israel a învins Brazilia la Mondialul U20 și e în semifinale! Un jucător va înfrunta România în preliminarii

Articol de - Publicat duminica, 04 iunie 2023 19:25 / Actualizat duminica, 04 iunie 2023 19:41

Locul 2 la Euro U19 anul trecut, naționala de juniori a Israelului s-a calificat acum în semifinalele CM U20 din Argentina, bătând Brazilia cu 3-2 după prelungiri. Oscar Gloukh, 19 ani, cel mai bun la CE 2022, a fost luat la selecționata de seniori a alb-albaștrilor și va juca în toamnă împotriva „tricolorilor”, în campania pentru Euro 2024.

Vom juca împotriva Israelului în preliminariile Euro 2024 în toamnă, pe 9 septembrie (acasă) și pe 18 noiembrie, la Ierusalim. În timp ce juniorii noștri se califică rar la turneele finale, israelienii au o generație extraordinară, cu jucători născuți în 2003-2004, care impresionează lumea fotbalului la categoria lor de vârstă. Anul trecut, echipa antrenată de Ofir Haim (48 de ani, pe banca lui Hapoel Tel Aviv, în sezonul 2018-2019) a ajuns în finala Euro U19. Iar acum tocmai s-a calificat în semifinalele Mondialului U20!

Primul cadou după promovarea lui Dinamo: „Luni batem palma!”
Dinamo
Primul cadou după promovarea lui Dinamo: „Luni batem palma!”

Israelienii, pe locul 2 la Euro U19. Noi, ultimii, cu 3 eșecuri

În vara lui 2022, la Europenele din Slovacia, alb-albaștrii s-au clasat pe locul 2 în grupă, cu patru puncte (2-2 cu Serbia, 4-2 cu Austria, 0-1 cu Anglia), după Anglia, dar înaintea Austriei și Serbiei. Au depășit Franța în semifinale, 2-1, fiind învinși în ultimul act continental de Anglia, 1-3, deși ei au deschis scorul.

Au încheiat competiția pe 2, cu trei jucători în echipa ideală, fundașul Lemkin și mijlocașii Madmon și Gloukh, ultimul fiind și al doilea golgheter al turneului, cu trei reușite.

La același turneu, România, antrenată de Adrian Văsâi, cu Robert Popa, Pantea și Rareș Ilie, a terminat pe poziția a 4-a în grupă, cu înfrângeri pe linie (1-2 cu Italia, 1-2 cu Franța și 0-1 cu Slovacia).

Gloukh, cumpărat de Salzburg cu 7 milioane și luat la naționala mare a Israelului

Aceeași generație a Israelului, mai puțin Oscar Gloukh, e acum la Mondialul din Argentina. Playmakerul în vârstă de 19 ani, transferat de la Maccabi Tel Aviv la Red Bull Salzburg în ianuarie, pentru 7 milioane de euro, joacă deja la naționala mare. Ne va înfrunta în toamnă, în preliminariile CE 2024.

Chiar și fără el, selecționerul Haim a reușit să surprindă. Tot locul 2 în grupă și tot cu 4 puncte, ca la Euro (1-2 în fața Columbiei, primind golul decisiv în minutul 90, 1-1 cu Senegal și 2-1 cu Japonia, marcând golul victoriei în al doilea minut de prelungire).

Turgeman, gol în stil brazilian contra Braziliei

Israelienii nu s-a oprit nici atunci, au jucat tot mai bine și au avansat fază după fază.

- În optimile de finală, au trecut de Uzbekistan, 1-0, gol în minutul 90+7.

- În „sferturi", au dat lovitura: 3-2 după prelungiri cu Brazilia. Sudamericanii au înscris golul de 2-1 rapid, în extra time (91), dar alb-albaștrii au reacționat rapid, egalând imediat (93). Și Dor Turgeman, vârful lui Maccabi Tel Aviv, a punctat de 3-2 în 105+3. Un ultim gol în stil brazilian, spectaculos, Turgeman driblând doi adversari în careu înainte să șuteze.

Israelienii vor juca în semifinale cu SUA sau Uruguay

În al doilea „sfert", Italia nu a avut probleme în fața Columbiei, 3-1. În această seară, ultimele două meciuri din „sferturi”, Coreea de Sud - Nigeria și SUA - Uruguay. Câștigătoarea din ultima confruntare se va duela în semifinale cu Israelul pe 8 iunie, în La Plata. În aceeași zi și pe același stadion "Maradona" se va disputa și cealaltă semifinală. Ultimul act e programat pe 11 iunie, tot în La Plata.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

PSG a pornit morișca! Semnează Asensio și o vedetă a lui Bayern: „Urmează anunțul oficial”

Zlatan Ibrahimovic nu se lasă: pleacă la o echipă cu antrenor mai tânăr decât el!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
arhiducele
arhiducele  •  04 Iunie 2023, 21:13

Mai trebuie câteva stadioane de sute de milioane că încep să se vadă rezultatele la juniori. Ce jos am ajuns. Israel în semifinale, noi jucăm ceva cu cineva? Ar trebui in campionat european între noi cu echipe din acoperire să câștigăm și noi ceva. Rușine FRF cu minciunile pe care le promovezi cu proiectul u21.

rapid_forever_1923
rapid_forever_1923  •  04 Iunie 2023, 20:17

A fost depășit ***?...adică sunt alții mai buni decât juniorii Rejelui?....nu cred....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează