INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Fiul unui fost conducător de la Manchester United a refuzat prelungirea contractului pentru a studia Economia: "Mi-am dat seama că nu sunt suficient de bun, mi-am văzut limitele"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 19 noiembrie 2018 12:36

Probabil că numele Oliver Gill nu vă spune nimic. Sau poate că-l știți drept fiul fostului director executiv de la Manchester United, David Gill.

Povestea lui Oliver, 28 de ani, este una atipică. Fost fundaș la echipa de U18 a clubului, el a refuzat oferta lui United de a semna un nou contract și a decis să meargă la universitate.

Majoritatea fotbaliștilor visează să ajungă măcar la echipa a doua a unui club de talia lui United, Oliver Gill a urcat chiar mai sus, fiind rezervă într-un meci de Liga Campionilor, în decembrie 2009, partidă în care Michael Owen a bifat un hattrick care a adus victoria "diavolilor roșii" (n.r. Wolfsburg - Manchester United, scor 1-3).

A fost împrumutat pentru o lună la echipa Bradford City, din League Two, și atunci și-a dat seama că dacă nu e suficient de bun pentru a juca în Premier League, nu vrea să mai continue să joace:

"Fotbalul m-a învățat multe, dar m-a și făcut să realizez că aceea nu era viața pe care mi-o doream. Când am fost împrumutat, am ajuns să mă antrenez pe niște terenuri ale unei școli, nu aveam sală de forță. Era o cu totul altă față a fotbalului, lucru care mi-a deschis ochii.  Mi-am dat seama că nu sunt suficient de bun pentru a ajunge la nivelul la care visam, că nu voi putea fi jucător de Premier League, mi-am văzut limitele. Am știut că nu voi fi un fotbalist de nivelul lui United. Mi-am văzut prietenii care se distrau și a trebuit să decid de viață îmi doresc.

Dacă m-aș întoarce în timp, aș lua exact aceeași decizie, n-aș schimba nimic, a fost decizia corectă pentru mine", spune Oliver Gill conform sportbible.com.

La un an și jumătate după ce fusese rezervă într-un meci din Liga Campionilor, Oliver a refuzat oferta clubului de pe Old Trafford de prelungire a contractului și a ales să-și continue studiile. Acum lucrează pentru PricewaterhouseCoopers și crede că a luat cea mai bună decizie când a încheiat conturile cu fotbalul.

"A fost o decizie cu adevărat dificilă. Am fost întrebat de multe ori de ce am refuzat oferta lui United și nimeni, niciodată, nu mi-a zis: «A fost o decizie bună», dar eu cred că a fost. Din când în când, când lucrez până târziu în noapte, îmi mai pare rău, dar nu am regretat prea mult că am renunțat la fotbal."

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
ge0x
ge0x  •  19 Noiembrie 2018, 17:49

Ce tie si cu invidia asta '! Oameni care nu pot si nu au facut nimic in viata, nu pot dormii de grija lu Ianis Hagi. Voi nu puteti alerga 10 min in parc si i comentati pe altii. Așa faceti si cu Halep si fata e nr 1 MONDIAL. Nr 1 Mondial saracilor. Habar n'aveti de capul vostru.

roadghost
roadghost  •  19 Noiembrie 2018, 15:26

Muncesc pe afara de vreo 14 ani, principalele diferente dintre occidentali si romani sunt 2: 1. Au un fler, o inteligenta situationala, de a spune si a face ce trebuie, cand trebuie, si cu cine trebuie. 2. Situatia din articol: Sunt mai onesti si cu ei insisi, dar si cu ceilalati, in ceea ce priveste propriile calitati si competente. Eu am cunoscut englezi sau australieni prostuti, si multi erau constienti de asta, ba chiar mai faceau si misto de ei insisi. Dar roman care sa se creada prostut sau incompetent eu nu am intalnit inca, pt ca mereu vina pt esec apartine altcuiva, niciodata nu e a lui. Va amintiti de vreun antrenor roman care sa fi zis la un esec "domle, sunt limitat, atat pot, ma recunosc un pic depasit"???? Si slava Domnului, nu am dus lipsa de esecuri...

jackryan
jackryan  •  19 Noiembrie 2018, 14:40
Postat de arsenie.bk pe 19 Noiembrie 2018, 13:18

Buna comparatie. Nu exista roman sa nu-i crape obrazul de lipsa de rusine a derbedeilor care isi promoveaza odraslele cu forta

*** si-a facut pagina pe gsp =)))))))))))) vorbeste singur cu clonele :))))))))))))))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează