INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM CLUBURI

VIDEO „Dubios total acest arbitru!” » Reacții după prestația lui Istvan Kovacs din semifinala Mondialului Cluburilor

Gabriel Barbosa contestă prestația lui Istvan Kovacs. Foto: Imago Images
Gabriel Barbosa contestă prestația lui Istvan Kovacs. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 08 februarie 2023 12:51 / Actualizat miercuri, 08 februarie 2023 13:47

Flamengo - Al Hilal 2-3, în prima semifinală a Mondialului Cluburilor. „Arbitraj provocator care mi-a enervat echipa”, l-a acuzat Vitor Pereira, antrenorul lui Flamengo, pe Istvan Kovacs (38 de ani), iar David Luiz (35) spune că „n-a fost la nivelul semifinalei, ne-a subminat jocul”.

  • În cealaltă semifinală, programată miercuri, de la ora 21:00, se înfruntă egiptenii de la Al Ahly (vicecampioana Ligii Campionilor Africii) și spaniolii de la Real Madrid (câștigătoarea Ligii Campionilor în Europa)
  • Turneul este organizat în Maroc.

Greu meci a avut de condus centralul din Carei în prima semifinală a Campionatului Mondial al Cluburilor de la Tangier! Centralul român a împărțit zece cartonașe galbene și unul roșu și a acordat două penaltyuri, ambele în favoarea lui Al Hilal, care a învins (3-2) și s-a calificat în finală. 

De-asta a luat Tavi „galben”! » GSP lămurește scenele confuze din finalul derby-ului: două motive pentru care Colțescu l-a „suspendat” pe Popescu
CFR Cluj - FCSB 0-1
De-asta a luat Tavi „galben”! » GSP lămurește scenele confuze din finalul derby-ului: două motive pentru care Colțescu l-a „suspendat” pe Popescu

Dacă la prima lovitură de la 11 metri a luat decizia ferm și singur, la a doua a fost sesizat de VAR să revadă faza, în care Gerson l-a călcat pe picior în careu pe Vietto. Abia apoi, a arătat punctul cu var și i-a acordat al doilea avertisment mijlocașului brazilian. 

Saudiții au făcut 2-1, ambele penaltyuri fiind transformate de Salem Al Dawsari, apoi au marcat de 3-1 (Vietto '70), campioana Americii de Sud reușind numai să reducă diferența (dublă Pedro).

VIDEO. Rezumatul meciului Flamengo - Al Hilal (2-3)

David Luiz: „Istvan Kovacs ne-a afectat intensitatea”

Furioși și nervoși, brazilienii au protestat și în timpul meciului și după, contestând prestația lui Kovacs. „A fost un meci mare, cu un arbitraj total dubios. Dinaintea startului se holba la noi. A acordat prea ușor cartonașele, eu am faultat și nu i-am zis nimic, dar m-a avertizat”, a declarat Gabriel Barbosa, atacantul lui Flamengo. 

Susținut de David Luiz, care spune că românul a subminat echipa: „Mai ales intensitatea jocului nostru a fost afectată de desele întreruperi. Nu s-a ridicat la nivelul competiției, al unei semifinale de Mondial, și a apelat la «galbene» mult prea ușor”.

Istvan Kovacs, acuzat de Vitor Pereira: „Arbitraj provocator care mi-a enervat echipa”

Și antrenorul Vitor Pereira s-a plâns de arbitrajul românului: „Ne-am pregătit pentru acest meci, am studiat adversarul, dar pentru un arbitraj care nu s-a ridicat la nivelul competiției nu ne-am pregătit. O lipsă mare de claritate, un arbitraj provocator, care a enervat echipa, iar dacă jucătorii noștri nu aveau personalitate, sunt convins că meciul s-ar fi terminat cu mai multe eliminări. Meciul a fost condiționat foarte mult de arbitraj”. 

După fluierul final, mai mulți jucători ai brazilienilor s-au îndreptat amenințător către Kovacs, la centrul terenului. I-au strigat mai multe lucruri și au fost cu greu ținuți de cei din jur.

Penalty-uri date corect de Istvan Kovacs

Mai mulți foști arbitri brazilieni au apreciat însă evoluția lui Istvan. „Gerson îl calcă pe gleznă pe Vietto și, cum mai avea un cartonaș pentru o simulare, a fost eliminat. Poate primul «galben» să fi fost prea drastic”, a declarat Ulisses Tavares. 

„Penalty clar, dar e exagerat să acorde și roșu, l-a sancționat deja. Un pic depășit de evenimente”, e de părere William Ceretta. 

Emidio Marques consideră că ambele decizii, 11 metri și al doilea «galben» au fost juste, în timp ce Jose Aparecido de Oliveira opinează că amândouă cartonașele primite de Gerson nu se impuneau: „Nu văd simularea la căderea în careu, nici necesitatea avertismentului la al doilea fault de penalty. A condus meciul poate un pic prea exigent și strict”. 

Citește și:

Tensiune maximă la Mondial! Istvan Kovacs a părăsit cu greu terenul după ce a acordat două penalty-uri și două „roșii”

Cristiano Ronaldo i-a scris fostului coechipier turc, după cutremurele devastatoare

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (14)
inshallah
inshallah  •  10 Februarie 2023, 12:38

se va intoarce la ce-i iese bine: ridicatul de tabela

Moshu
Moshu  •  09 Februarie 2023, 09:57
Postat de legio.sud pe 08 Februarie 2023, 16:42

Ești ars , se vede prostia … și ardelean …

Pai eu ce spuneam ? Se vede prostia..cu praz ! Ma bucur ca esti de acord cu mine,chiar si cu cuvintele alea putine pe care le ai in vocabular...ti-a iesit !!

parpalache
parpalache  •  09 Februarie 2023, 09:22

Cum sa fie bre„dubios”când „nea GG(bașkanul de la noi),l-a laudat și l-a declarat„cel mai bun”de la noi?!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează