INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA LIBERTADORES

VIDEO Finală braziliană în Copa Libertatores: ce nume uriașe se vor duela pentru marele trofeu

Flamengo sărbătorește calificarea în finală FOTO: Imago
Flamengo sărbătorește calificarea în finală FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 08 septembrie 2022 12:46 / Actualizat joi, 08 septembrie 2022 13:17

Brazilienii de la Flamengo Rio de Janeiro s-au calificat în finala Copei Libertadores după ce au învins-o, în noaptea de miercuri spre joi, pe Velez Sarsfield, cu scorul de 2-1. Flamengo tranșase soarta calificării încă de la primul meci, disputat pe terenul argentinienilor, câștigat cu scorul de 4-0. Astfel, cu scorul general de 6-1, cei de la Flamengo au mers în finală. 

Formația în care se regăsesc nume cunoscute în fotbalul european, precum portarul Diego Alves (fost la Valencia și Almeria), fundașul central David Luiz (fost jucător la Benfica Lisabona, Chelsea, Paris Saint-Germain și Arsenal), fundașul de bandă stânga Filipe Luis (fostul fotbalist al celor de la Atletico Madrid și Chelsea) și Arturo Vidal (fostul mijlocaș al lui Bayer Leverkusen, Juventus, Bayern Munchen și FC Barcelona) va întâlni în finala Copei Libertadores o altă echipă din Brazilia, Athletico Paranaense.

Pleacă Jurgen Klopp de la Liverpool, pe modelul Thomas Tuchel - Chelsea? Răspunsul neamțului, după umilința cu Napoli
LIVERPOOL
Pleacă Jurgen Klopp de la Liverpool, pe modelul Thomas Tuchel - Chelsea? Răspunsul neamțului, după umilința cu Napoli

Athletico Paranaense, antrenată de fostul selecționer al naționalelor Portugaliei și Braziliei, Luiz Felipe Scolari, este cea de-a doua finalistă a ediției din acest an a Copei Libertadores. 

Formația din Curitiba a trecut în semifinalele competiției de Palmeiras, câștigătoarea ediției din 2021. Mai întâi, Athletico Paranaense s-a impus pe teren propriu, scor 1-0, prin golul marcat de Alex Santana. 

Elevii lui Luiz Felipe Scolari au remizat în manșa retur, scor 2-2, rezultat care le-a fost suficient pentru a da piept cu Flamengo, în finala competiției.

Flamengo - Athletico Paranaense este a 5-a finală 100% braziliană din istoria Copei Libertadores

Confruntarea dintre Flamengo și Athletico Paranaense va fi cea de-a cincea finala 100% braziliană din istoria competiției ce se află la a ediția cu numărul 63.

Prima finală 100% braziliană s-a jucat în anul 2005, între Sao Paulo și Athletico Paranaense. Sao Paulo a câștigat trofeul categoric, după ce s-a impus cu scorul general de 5-1, în dublă manșă (până în 2018 finala Copei Libertadores s-a jucat în sistem tur-retur).

Cea de-a doua finală disputată între două echipe braziliene a avut loc un singur an mai târziu, în 2006. Sao Paulo a fost învinsă de această dată de Internacional Porto Alegre, cu scorul general de 4-3.

A treia finală jucată între 2 formații din Brazilia s-a disputat în anul 2020, când Palmeiras s-a impus în fața lui Santos cu 1-0.

A patra confruntare 100% braziliană din istoria Copei Libertadores s-a jucat în 2021. Palmeiras a câștigat pentru al doilea an consecutiv trofeul, după ce a trecut, în prelungiri, de Flamengo. Deyverson a marcat golul decisiv, în minutul 95.

Finala acestui an se joacă în Ecuador

Finala ediției din 2022 a Copei Libertadores se va juca în Ecuador. Partida va avea loc pe data de 29 octombrie pe Estadio Monumental Banco Pichincha, din orașul Guayaquil.

Pentru Flamengo ar fi al treilea trofeu. Athletico Paranaense nu l-a câștigat niciodată.

În cazul în care Flamengo se va impune în finala acestui an a Copei Libertadores, formația poreclită „cei mai iubiți din Brazilia” va ajunge la al treilea trofeu câștigat în cea mai importantă competiție intercluburi din America de Sud. Aceștia s-au mai impus în 1981 și în 2019.

De cealaltă parte, Athletico Paranaense nu a câștigat niciodată, în istoria de aproape 100 de ani a clubului, cel mai important trofeu din fotbalul sud-american.

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN FOTBALUL INTERNAȚIONAL: 

Hat-trick-uri oriunde merge! „Bombardierul” Lewandowski, unic în Champions League

Xavi, fermecat de un jucător după debutul perfect din Champions League: „E la nivelul celui mai bun Neymar”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează