INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Fundașul român care le-a refuzat pe Real Madrid și Bayern Munchen a fost prezentat la noua echipă! De ce refuză să joace pentru naționala lui Rădoi

Flavius Daniliuc a semnat cu Nice // foto: ogcnice.com
Flavius Daniliuc a semnat cu Nice // foto: ogcnice.com

Articol de GSP - Publicat joi, 18 iunie 2020 23:14 / Actualizat joi, 18 iunie 2020 23:44

Flavius Daniliuc (19 ani), fundaș central cu origini române, a semnat cu Nice după ce a părăsit Bayern Munchen. Bavarezii i-au oferit un prim contract profesionist, însă Flavius a preferat mutarea în Ligue 1.

Transferul fundașului care evoluează pentru echipa națională de tineret a Austriei a fost anunțat de către clubul francez, care notează faptul că acesta a efectuat vizita medicală cu succes.

OGC Nice este bucuroasă pentru că a semnat cu un asemenea fotbalist promițător, pe care l-a urmărit timp de mai multe sezoane. Clubul va face tot ce îi stă în putință pentru a-l ajuta pe Flavius să își dezvolte potențialul și calitățile la maximum”, se arată în comunicatul echipei din Hexagon.

29 de meciuria bifat fundașul Daniliuc în acest sezon pentru Bayern U19. Are două goluri și un assist. A mai bifat 4 apariții la echipa din liga a 3-a a munchenezilor

Fundașul român care le-a refuzat pe Real Madrid și Bayern Munchen a fost prezentat la noua echipă! De ce refuză să joace pentru naționala lui Rădoi

Povestea lui Flavius Daniliuc

Fiul unor emigranți români originari din Suceava, Flavius Daniliuc s-a născut în capitala Austriei, unde a furat privirile la Admira Wacker. L-a recrutat Rapid Viena, a impresionat la Academia lui Real Madrid, de unde a plecat însă din motive personale direct în fieful bavarez. A început și s-a dezvoltat ca mijlocaș central, cu veleități ofensive și alură de marcator, dar nemții l-au reprofilat ca stoper!

A strâns deja 26 de selecții la reprezentativele U15-U19 ale Austriei, iar dacă astrele se vor alinia spectaculos, puștiul ar putea fi chiar adversarul „tricolorilor" la partidele din Liga Națiunilor.

De ce nu concepe să evolueze pentru România

Teoretic, ar fi eligibil grație originilor părinților, iar regulamentul i-ar pemite să apară în naționala mare a României, chiar dacă a evoluat până acum la loturile de juniori ale Austriei.

Practic, subiectul pare însă unul închis, fără drept de recurs! „Nu va juca niciodată pentru România atâta vreme cât nu se va rezolva problema mafiei din fotbalul de acasă", anunța Mihai Daniliuc, tatăl lui Flavius, în 2014, pentru GSP. 

După șase ani, discursul n-a suferit nicio modificare: „Exclus! Și avem mai multe motive temeinice pentru ca Flavius să nu îmbrace tricoul României doar pentru că mama și tata provin de acolo. Am discutat deseori cu părinții lui Nicușor Craiu, fostul coleg al lui Flavius la Real Madrid. Puștiul a avut experiențe negative la lotul U17, se plângeau de terenuri, de condiții și de mentalitate, pentru că în România ai impresia imediat că ești Ronaldo dacă dai o pasă bună sau tragi bine cu stângul. Iar în țară încă se apelează la șpagă și la alte nereguli. Nu suntem învățați cu așa ceva".

Citește mai multe știri despre fotbalul internațional:

Abia revenit în Scoția, Ianis Hagi a nimerit în mijlocul unui scandal național: „Politicienii să aibă curajul să spună adevărul despre Rangers!”

John Terry, scandal după ce a cheltuit primii bani câștigați la Chelsea + Aproape de bătaie cu Petrescu: „Mi-a pus mâna în gât și m-a amenințat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  19 Iunie 2020, 22:15
Postat de montgomerry pe 19 Iunie 2020, 08:44

Cunoaștem mentalitatea celor din diaspora, ei sunt,, românii "care denigrează peste tot țara în care s-au născut. Dar fac cozi la secțiile de votare. Când le e mai greu vin în țara mafioților. Și noi trebuie să-i primim cu sare și pâine. Păi nu fraților, dacă voi nu ne vreți, nici noi nu vă vrem.

cunosti pe dracu`! eu ma mandresc ca sunt roman de cand am ajuns in diaspora, lumea ma apreciaza, nu ma denigreaza nimeni si mai stii de cate ori am votat de 20 de ani de cand sunt afara? NICIODATA! si ca mine sunt multi! ce dracu` va gasiti toti sa generalizati,cum ati facut si cand o adunatura de *** si *** s-au grabit in tara sa fuga cica de virus?! ma, suntem mai multi aia buni afara decat aia rai! dar nu auziti de noi! stiti de ce? ca suntem la locul nostru!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1006172902771690
Marian Vintila  •  19 Iunie 2020, 12:29

Oameni buni, ganditiva un pic (Burleanu si copania), exodul de romani din anii 2000 in Europa (nu vorbim de cracra sau fetite) sau stabilit in tari unde au conditii copii, o sa avem minim 50 de juvcatori de origine romana in cele mai mari ligi din Europa, problema este cati oare vor vrea sa vina sa joace pentru Romania ? Daca te calificai mai mereu veneau 90 % (ca sa joace un mundial....), nu avem performante, nu avem infrastructura si prea multe "capuse", are dreptate tatal jucatorului, in Austri merg 95% pe merit, la noi 95% pe interese de impresariat si spaga.

remarque
remarque  •  19 Iunie 2020, 11:46

La noi ca sa ajungi la loturi, trebuie sa fii impresariat de cine trebuie si antrenat de cine trebuie si mai trebuie sa fii in lotul echipei care trebuie. La nationala au fost intotdeauna gasti care decideau cine vine, cine joaca, cine antreneaza. Dobrin, Ioan Timofte, Gica Craioveanu, Nicu Maxim si multi altii, au simtit pe propria piele ce inseamna asta. Chiar Piturca sau Daum ca selectioneri. Jucatorii romani promitatori care joaca dincolo, cunosc mafia de la noi, se tem ca isi vor rata cariera intr-o eventuala selectie esuata din start. Si atunci cauta alte nationale in care este vorba despre calitati si valoare. Si probabil despre alt tip de mafie, pentru ca asta exista peste tot.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează