INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

EXCLUSIV Florin Motroc pune presiune pe conducătorii noii sale echipe din Arabia Saudită: „Ei vorbesc mult, dar trebuie să și facă”

Florin Motroc
Foto: facebook
Florin Motroc Foto: facebook

Articol de - Publicat joi, 29 iunie 2023 12:36 / Actualizat joi, 29 iunie 2023 13:21

Florin Motroc (55 de ani) a vorbit despre alegerea de a semna cu Al Najmah SC, echipă care a promovat recent în Liga a 2-a din Arabia Saudită și despre obiectivul pe care și l-a impus la noua sa formație.

Contactat de Gazeta Sporturilor, Florin Motroc a vorbit despre noua sa echipă, Al Najmah SC, despre problemele cu care se confruntă, deși încă nu a început încă pregătirea.

FCSB are un nou număr 9
FCSB
FCSB are un nou număr 9

Florin Motroc: „Ei vorbesc mult, dar trebuie să și facă”

„Echipa este una nou-promovată, o echipă cu ambiții mari. Însă de la a vrea ceva la a putea este drum lung. Ei vorbesc mult dar trebuie să și facă. Trebuie să văd ce jucători putem aduce. Până acum am avut niște discuții. 

Nu vreau să intru în multe detalii, este cert că voi avea de format o echipă nouă. Din echipa care a promovat nu am oprit decât 6 jucători, ei au mai adus 6-8 saudiți de la alte echipe. Vom vedea și ce triem din ei într-o săptămână. 

Din 7 străini pe care putem să îi aducem nu s-au adus decât un portar al echipei naționale a Algeriei, pe care l-am ales eu, un mijlocaș de bandă, o extremă stânga, pe care ei o semnaseră deja înainte să discute cu mine. 

Și eu sunt curios să-l văd, l-am văzut pe niște imagini dar nu pot să spun că sunt foarte entuziasmat. Am reușit să aduc totuși o extremă dreaptă. Negocierile sunt ciudate cu jucătorii în Arabia. O să fie o nebunie pe ultima sută de metri. Începem pregătirea pe 1 iulie, am 6 săptămâni până la primul meci oficial de pe data de 14 august”, a declarat Motroc pentru GSP.ro.

Florin Motroc: „Niciodată nu m-am dus să mă aștepte cineva cu masa pusă. A trebuit să-mi pun masa singur”

„Va trebui să formez o echipă nouă, mulțumesc lui Dumnezeu că am experiența asta. Și când am fost la Al Jabalain am fost în situația asta, echipă nou-promovată din Liga a 3-a în Liga 2. A trebuit să formez un lot, am plecat în Egipt în cantonament cu un număr de jucători, mi-au venit alții pe parcurs în cantonament. 

Vreau să văd de sâmbătă, când încep pregătirea, ce surprize am acolo la fața locului. Dar sunt bucuros că mă întorc în Arabia Saudită, Liga 2 este o ligă foarte puternică. Bugetele au crescut, pretențiile sunt mari, exigențele sunt mari. Va fi greu, dar sunt învățat. Niciodată nu m-am dus să mă aștepte cineva cu masa pusă. A trebuit să muncesc eu să-mi pun masa singur.

De multe ori am mai reușit să și apuc să mănânc din ea. Cam de cele mai multe ori, dar au mai fost și situații când am pus toată masa iar apoi au venit alții și mi-au luat mâncarea. Dar e bine că am avut posibilitatea să mă întorc într-un campionat puternic”, a mai spus Motroc.

Ei nu au răbdare, va fi important cum gestionez împreună cu secundul meu Costel Pană, cu Marius Borțis, preparatorul fizic, și cu Vlad Marian, antrenorii cu portarii, perioada de pregătire pentru că începutul de campionat e foarte important. Trebuie să fim foarte atenți la pregătire

- Florin Motroc, antrenor Al Najmah

Citește și: 

MARCA anunță: un român este „ținta numărul 1” pentru clubul din La Liga!
SPANIA
MARCA anunță: un român este „ținta numărul 1” pentru clubul din La Liga!
„Vrem în play-off!” » Toni Petrea are ambiții mari cu „U” Cluj: „Transferurile ne îndreptățesc să sperăm”
AMBIȚII
„Vrem în play-off!” » Toni Petrea are ambiții mari cu „U” Cluj: „Transferurile ne îndreptățesc să sperăm”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează