INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARBITRAJ

Fluier cu repetiţie » Portughezul Pedro Proença va arbitra finala Campionatului European

În afara terenului de fotbal, Proenca este consultant financiar
În afara terenului de fotbal, Proenca este consultant financiar

Articol de - Publicat sambata, 30 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 17 septembrie 2012 23:07

Ultimul act al turneului final, programat mîine la Kiev, va fi condus la centru de arbitrul finalei UEFA Champions League de anul acesta.

Semi finala pierdută de Portugalia în faţa Spaniei nu i-a întristat pe toţi lusitanii. Printre cei care au avut motive de bucurie în urma insuccesului elevilor lui Bento s-a numărat şi brigada de arbitri condusă de la centru de Pedro Proença, delegată la finala CE. El va fi ajutat de patru conaţionali, Bertino Miranda, Ricardo Santos, Manuel De Sousa şi Duarte Gomes. "Rezervă" va fi turcul Cuneyt Cakir.

A doua finală importantă
Cel mai bun arbitru portughez al anului 2011, Proença deţine ecuson FIFA din anul 2003. Născut la Lisabona, a debutat în arbitraj în 1998, iar în Europa în 2004. Anul acesta a oficiat la prima finală internaţională din carieră, cea a UEFA Champions League, cîştigată de Chelsea în faţa lui Bayern.

A "faultat" un irlandez
Lusitanul a mai arbitrat trei meciuri la Euro 2012: două în faza grupelor, Spania - Irlanda 4-0 şi Suedia - Franţa 2-0, dar şi "sfertul" dintre Anglia şi Italia. A atras atenţia chiar din primul meci, cînd l-a busculat involuntar pe irlandezul Andrews.

18 meciuri interţări a condus Proença, 14 dintre acestea fiind oficiale

ALTE ŞTIRI DESPRE FINALĂ:

Italia, la Cupa Confederaţiilor
Squadra azzurra va participa la ediţia 2013 a Cupei Confederaţiilor. Elevii lui Prandelli profită de faptul că Spania va juca din postura de campioană mondială. În afară de cele două, vor mai participa gazda Brazilia, Japonia, Mexic, Uruguay, Tahiti şi campioana Africii, încă nedesemnată.

O singură dată!
Unica victorie oficială a Spaniei în faţa Italiei datează din 1920, celelalte şapte fiind obţinute în meciuri amicale. Italia are avantaj din punct de vedere al palmaresului, cîştigînd zece dintre cele 30 de partide disputate pînă acum. Spania a învins în opt, iar 12 s-au terminat la egalitate.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
vandersaar
vandersaar  •  30 Iunie 2012, 13:43

Proença merita din plin sa arbitreze finala, chiar daca juca Germania in locul Italiei.

biancorossi
biancorossi  •  30 Iunie 2012, 03:32

e un arbitru de clasa. e f autoritar si n-are mama, tata, frati, bunici. ar fi buni vreo 10 din astia si pentru L 1...))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează