INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FINANCIAR

Forbes a publicat TOP 11 salarii din fotbal: Ronaldo câștigă dublu cât Messi + 4 fotbaliști joacă în Arabia Saudită

Cristiano Ronaldo // Foto: Imago
Cristiano Ronaldo // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 16 octombrie 2023 14:25 / Actualizat luni, 16 octombrie 2023 14:25

Revista americană Forbes a publicat Top 11 al celor mai bine plătiți fotbaliști în 2023. Cristiano Ronaldo, Messi și Neymar au acaparat podiumul, cel mai bine plătit din Premier, Haaland, e pe 6, iar Arabia Saudită, foarte agresivă în vară, e reprezentată în total de 4 jucători.

Cristiano Ronaldo este în prezent cel mai bine plătit fotbalist din lume, dezvăluie revista Forbes. Potrivit estimărilor publicației americane de business, internaționalul portughez va câștiga în total echivalentul a 247 de milioane de euro din salariu și venituri din publicitate în 2023!

Politicienii îi cer lui Bayern să-l dea afară pe Noussair Mazraoui și solicită ca marocanul să fie expulzat din Germania!
GERMANIA
Politicienii îi cer lui Bayern să-l dea afară pe Noussair Mazraoui și solicită ca marocanul să fie expulzat din Germania!

CR7 joacă pentru Al-Nassr, în Arabia Saudită, de la începutul anului. Cluburile din Saudi Pro League, susținute financiar de așa-numitul Fond de Investiții Publice, au atras numeroși jucători de top cu sume astronomice, mai ales în vară. Iar mulți dintre ei se regăsesc în Top 10 alcătuit de Forbes.

Cristiano Ronaldo, Messi și Neymar, cel mai bine plătiți fotbaliști ai lumii

Ronaldo este urmat în clasament de marele său rival Lionel Messi. Argentinianul joacă în SUA, pentru Inter Miami, și este de așteptat să câștige în total 128 de milioane de euro.

Podiumul este completat de brazilianul Neymar, de la Al-Hilal, cu 106 milioane euro. Tridentul este urmat de Kylian Mbappe (Paris St. Germain, 104 milioane euro) și de Karim Benzema (Al-Ittihad, 101 milioane euro), care încheie Top 5.

Primul jucător din Premier, Erling Haaland, e pe locul 6

Abia pe poziția a 6-a se regăsește primul fotbalist activ în Premier League, considerat cel mai puternic și mai bogat campionat al Europei. Este vorba de atacantul lui Manchester City. Erling Haaland, cu 55 de milioane de euro.

Urmează Mohamed Salah (Liverpool, 50 de milioane euro), Sadio Mane (Al-Nassr, 49,4 milioane de euro), Kevine de Bruyne (Manchester City, 37 milioane de euro), Harry Kane (Bayern, 34,1 milioane de euro) și Robert Lewandowski (Barcelona, 32,3 milioane de euro).

Vor câștiga în total 950 de milioane brut!

În total, cei unsprezece cel mai bine plătiți fotbaliști din lume vor câștiga în 2023 aproape 950 de milioane de euro înainte de taxe, potrivit raportului Forbes. 

Aceasta reprezintă o creștere enormă, de 53 la sută, în comparație cu anul precedent. 

Citește și:

Internațional român, implicat în scandalul pariurilor ilegale din Italia

Neymar, nervos după ce a fost lovit în cap cu o cutie de popcorn în Brazilia - Venezuela 1-1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
parpalache
parpalache  •  16 Octombrie 2023, 16:44

Altfel nu se ducea!S-ar fi dus la Chelsea sau la Newcastle!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează