INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUA

Un fost fotbalist al lui Manchester City e înspăimântat de situația din SUA: „Mi-e frică de poliția americană! Mă tem că aș putea muri”

Nedum Onuoha, 33 de ani, fundașul lui Salt Lake City, foto: Guliver/gettyimages.com +13   FOTO
Nedum Onuoha, 33 de ani, fundașul lui Salt Lake City, foto: Guliver/gettyimages.com

Articol de - Publicat miercuri, 03 iunie 2020 13:48

Nedum Onuoha, 33 de ani, fundașul lui Salt Lake City, afirmă după ce George Floyd a fost omorât de un polițist: ”Mă gândesc în fiecare clipă ce s-ar întâmpla dacă polițiștii interpretează greșit intențiile mele”

  • CONTEXT: Pe 25 mai, George Floyd a fost omorât de un polițist din Minneapolis (Minnesota), după ce a fost presat cu genunchiul pe gât până și-a dat ultima suflare. Toți cei 4 polițiști care au fost de față au fost dați afară din poliție, în timp ce criminalul e urmărit penal;
  • Crima a provocat proteste de proporții în Statele Unite ale Americii, cu epicentrul la Minneapolis, unde mai multe ținte au fost incendiate. 

După șapte ani la Manchester City și șase la Queens Park Rangers, Nedum Onuoha s-a mutat în Statele Unite, jucând în MLS din 2018, la Salt Lake City. De atunci, fundașul englez de origine nigeriană e speriat de poliția americană.

Într-un interviu pentru BBC, legat de moartea lui George Floyd, fotbalistul în vârstă de 33 de ani a mărturisit că nu se simte în siguranță: „Mi-e frică de poliție. Și n-am încredere. Întotdeauna mă întreb dacă tot ce fac eu e bine și cum e interpretat comportamentul meu de cei care reprezintă autoritatea".

Nu poate evita o paralelă între Marea Britanie și SUA. „Acasă, sunt în largul meu. Știu că, dacă apare un incident, cel mai probabil nu va fi mortal. Dar aici, din cauza dreptului de a deține arme, altercațiile sunt deseori mortale".Onuoha încheie disperat: „Mă gândesc în fiecare clipă că aș putea muri în cazul în care polițiștii înțeleg greșit intențiile mele". 

FOTO. Imagini de la protestle din întreaga lume 

+9 FOTO

Citește mai multe știri despre protestele în memoria lui George Floyd:

Un star al lui PSG a ieșit în stradă la protestul interzis de la Paris după uciderea lui George Floyd! Ciocniri violente cu poliția

VIDEO Campanie de amploare în tenis după moartea lui George Floyd » Serena Williams se implică: „Rachetele jos, mâinile sus”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  03 Iunie 2020, 16:33
Postat de catalynn pe 03 Iunie 2020, 15:59

Deocamdată nu sufla nimeni o vorba despre asta ... Înțeleg ca respectivul era un om OK, deci ceva nu se prea leagă aici. In America bancnota de $20 este probabil cea mai comuna, dar nu merita efortul de a o falsifica. Aici mă refer la un fals fin care sa rezulte o bancnota greu de deosebit de una reala, motiv pt care dacă atunci când te duci sa cumperi cu $50 sau $100 casierul o mai controleza cele de la $20 in jos nu. Prin urmare bancnota respectiva cred ca a fost un fals grosier, printată cu un printer de birou iar cum din câte se pare acest Floyd era un om decent îmi e greu sa înțeleg de ce s-ar fi pretat la așa ceva. Ca și dacă era vinovat tot nu merita sa fie torturat si ucis pt asta nu încape îndoiala, dar deocamdată ancheta nu a arătat cum de s-a ajuns aici.

Da un om bun.cu cazier

red77
red77  •  03 Iunie 2020, 16:33

Singura concluzie pe care o putem trage e ca nu i poți spune unui om ca i ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

abeld1
abeld1  •  03 Iunie 2020, 16:24

Nenorociții ăștia care fac debandada nu protestează împotriva la “police brutality” ori rasism. Dacă ar fi sinceri și s-ar uita la statistici anul trecut de exemplu poliția in USA a omorât 41 de oameni neinarmati din care surpriza surpriza 19 albi și 9 ***. Unde e rasismul as întreba? Ce e și mai comic e faptul ca in Minnesota procurorul general ai șeful poliției din Menapolis sunt surpriza surpriza *** dar asta nu ii oprește sa acuze sistemul ca e rasist

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează