INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DRAMĂ

Caz dramatic: un fost jucător a ajuns la spital cu simptome de gripă, iar acum are ambele picioare amputate

Levi Dewey / foto: Go Found Me
Levi Dewey / foto: Go Found Me

Articol de - Publicat marti, 31 ianuarie 2023 17:46 / Actualizat marti, 31 ianuarie 2023 18:55

Levi Dewey, un fost jucător amator în vârstă de 21 de ani, s-a prezentat la spital cu simptome de gripă și a ajuns să aibă ambele picioare amputate.

The Independent relatează cazul dramatic al lui Levi. O gripă i-a periclitat mai multe organe și a suferit un sepsis sever (infecție gravă, declanșată în organism ca un răspuns extrem al sistemului imunitar).

Italienii titrează: „Fotbalistul român a primit 6 ani de închisoare pentru viol în grup”
CONDAMNARE
Italienii titrează: „Fotbalistul român a primit 6 ani de închisoare pentru viol în grup”

Fostul jucător Levi Dewey are ambele picioare amputate din cauza unei gripe severe

Sursa citată scrie ca Dewey a dus un stil de viață sănătos, jucând fotbal pentru Willington FC, club din eșaloanele inferioare ale Marii Britanii. Ultima dată, el a lucrat ca sudor pentru o firmă din Rocester.

Pe 7 decembrie, Levi a fost transportat la Spitalul Royal Derby, având simptome de gripă și dificultăți la respirație. Starea lui s-a înrăutățit treptat, a intrat în șoc septic, mai multe organe cedând.

Medicii au descoperit că Levi suferea de gripă B și pneumonie pneumococică și i-au transmis familiei că tânărul are doar 30% șanse să supraviețuiască.

Problemele lui Levi s-au acutizat, n-a fost suficientă unitatea de terapie intensivă din Derby, și a fost transferat la Spitalul Glenfield din Leicester pentru a beneficia de ECMO (oxigenare extracorporeală cu membrană), proces prin care a trecut 20 de zile, dintre care 14 în comă indusă. 

După ce a fost stabilizat, Levi a fost adus înapoi la Royal Derby. Din cauza gravității sepsisului, medicii l-au informat că trebuie să-i amputeze ambele picioare, de sub genunchi.

„Ni s-a spus destul de devreme că Levi ar putea să-și piardă picioarele și că ar avea nevoie de o operație, am fost pregătiți”, a precizat Lara, mama tânărului.

Acum, Levi și familia sa stâng bani, prin intermediul platformei Go Found Me, pentru recuperare și proteze. Au adunat deja 80.000 de lire sterline.

Răzvan Lucescu, furibund: „Eu nu am spus de nimeni că e nenorocit, că ia droguri, că e nebun. Dar credeți că sunt orb?”
GRECIA
Răzvan Lucescu, furibund: „Eu nu am spus de nimeni că e nenorocit, că ia droguri, că e nebun. Dar credeți că sunt orb?”
Istvan Kovacs fluieră de mâine în Maroc, la Mondialul Cluburilor
CM CLUBURI
Istvan Kovacs fluieră de mâine în Maroc, la Mondialul Cluburilor

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează