INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHILE

Fotbaliștii chilieni susțin protestele din țară » Refuză să joace amicalul cu Peru!

Articol de - Publicat joi, 14 noiembrie 2019 18:33

Căpitanul Gary Medel (32 de ani) a anunţat că naţionala chiliană nu merge la Lima pentru meciul programat marţi, susţinând manifestările de protest din Chile: „Suntem de partea poporului. Vrem egalitate şi schimbare”. 

Jucătorii naţionalei susţin revolta de masă a populaţiei din Chile contra Guvernului de la Santiago şi scăderii nivelului de trai. Criza teribilă i-a convins să ceară federaţiei să anuleze amicalul cu Peru, programat la Lima pe 19 noiembrie.  

„Susţinem manifestările de protest ale poporului, însă fără violenţă şi fără răniţi, până când chilienii vor trăi într-o ţară mai bună. Suntem fotbalişti, dar mai presus de toate cetăţeni, iar astăzi altele sunt priorităţile în ţara noastră, nu fotbalul. Avem un meci mai important de disputat. Al egalităţii şi al schimbării! Chile are nevoie de pace, dar să nu uităm revendicările de la care a pornit totul”, a explicat căpitanul Medel. 

Campionatele oprite de-acum o lună! 

Federaţia a luat act, aprobând decizia celo 20 de internaţionali, care revin la echipele de club: „Selecţionerul Reinaldo Rueda le-a dat liber celor convocaţi şi forul nostru a comunicat în Peru refuzul de a juca amicalul”.  

De altfel, tot din cauza situaţiei extrem de tensionate, s-a hotărât şi mutarea finalei Copei Libertadores de la Santiago la Lima, Flamengo - River Plate urmând să aibă loc, pe 23 noiembrie, în Peru.  

Competiţiie interne au fost suspendate, la toate nivelurile, de aproape o lună, de când luptele de stradă au escaladat în Chile. 

VEZI ȘI:

ROMÂNIA - SUEDIA // FRF dă de pământ cu suedezii: „Ei bine, vikingii noștri, uite cum stă treaba”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează