INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUA

Fotbalistul american Alejandro Bedoya a luat microfonul în timpul unui meci și a condamnat atacurile din SUA: „Opriți violența armată!”

Alejandro Bedoya își strigă durerea la microfonul Fox Sports
Alejandro Bedoya își strigă durerea la microfonul Fox Sports

Articol de - Publicat luni, 05 august 2019 19:18

Alejandro Bedoya, căpitanul echipei Philadelphia Union, a lansat un semnal de alarmă la un microfon chiar pe teren, după golul marcat. 31 de oameni fuseseră asasinați într-un week-end înfiorător.

Sfârșit de săptămână de teroare în Statele Unite. Sâmbătă, 21 de oameni au murit doborâți de gloanțe în masacrul de la El Paso, Texas. S-au înregistrat 26 de răniți. A doua zi, alt atac armat, în Dayton, Ohio. 10 morți, 27 de răniți. 30 de victime în numai 13 ore.

"Hei, cei din Congres! Faceți ceva acum!"

Duminică seară, un fotbalist a ieșit în față. Alejandro Bedoya, 32 de ani, internațional american și căpitanul echipei Philadelphia Union, a deschis scorul la 5-1 în deplasare cu DC United. Și, scăpat din îmbrățișările colegilor, s-a oprit la unul dintre microfoanele de fond amplasate la marginea terenului. Și a lansat un mesaj dur, profitând că partida se juca la Washington: "Hei, cei din Congres! Faceți ceva acum! Opriți violența armată! Acționați!"

"America devine o societate distopică"

Înaintea meciului, Bedoya scrisese pe Twitter: "Văd multe gânduri și rugăciuni. Rahat! Cuvintele fără acțiune nu înseamnă nimic. Se pare că America devine o societate distopică". 

Întrebat ce ar schimba el, mijlocașul a răspuns: "Putem începe cu o verificare mai strictă a trecutului. Să facem o arhivă a armelor cumpărate și să blocăm fisurile care apar la prezentările de arme".

Cazul care l-a afectat

Bedoya, care a crescut la Weston, Florida, era afectat de ce se întâmplase pe 14 februarie 2018 la liceul Marjory Stoneman Douglas, foarte aproape de Weston. Un fost elev exmatriculat, în vârstă de 19 ani, a atacat cu o pușcă semiautomată. Un asalt soldat cu 17 morți și 17 răniți.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează