INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

FOTO Dortmund sărbătorită de peste 300.000 de suporteri :D

Fanii Borussiei s-au cocoțat pe unde au găsit pentru a-și vedea favoriții (foto: REuters) +11   FOTO
Fanii Borussiei s-au cocoțat pe unde au găsit pentru a-și vedea favoriții (foto: REuters)

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 14 mai 2012 00:14

Bucurie fără sfîrşit la Dortmund. Borussia a cucerit primul event din istoria sa, cucerind Cupa (5-2 cu Bayern) după ce reuşise să-şi păstreze titlul, şi a fost sărbătorită de propriii fani cum n-a fost niciodată.

Peste 300.000 de oameni au venit în principala piaţă din oraş pentru a-i omagia pe jucătorii pregătiţi de Jurgen Klopp, ”generaţia de aur a fotbalului”, cum a catalogat-o primarul din Dortmund.

Festivităţile în galben-negru au început la ora locală 18.09, la 9 minute de la închiderea birourilor de votare pentru alegerile regionale, pentru ca suporterii să îşi facă datoria de cetăţeni, după cum i-a sfătuit clubul într-un mesaj.

În timpul paradei, fanii şi-au salutat favoriţii, care le-au prezentat Schale, platoul argintat ce recompensează cîştigătoarea campionatului, precum şi Cupa Germaniei. O adevărată baie de mulţime, pentru care cei mai mulţi dintre jucători s-au prezentat purtînd ochelari cu lentile negre, pentru a-şi ascunde ochii obosiţi de sărbătoarea tîrzie de sîmbătă, de la Berlin, unde s-a jucat finala Cupei.

"Este impresionant, extraordinar, mi-a fost greu să îmi ţin lacrimile", a spus Jurgen Klopp, în timp ce managerul Hans-Joachim Watzke s-a declarat uimit că piaţa s-a umplut la refuz: "Au fost mai mulţi oameni decît anul trecut".

580.000 de locuitori are Dortmund: peste jumătate dintre ei au ieşit pe străzi pentru a-şi omagia echipa

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
il_unico_capitano_totti
il_unico_capitano_totti  •  14 Mai 2012, 10:57

superba echipa, sper sa tina jucatorii si la anul sa facem treaba si in CL :D

moromete7
moromete7  •  14 Mai 2012, 02:01

cand ii bati pe bayern in germania de 3 ori intr-un sezon.....inseamna ca meriti cu prisosinta titulu.....ca in niciun an....chiar nu mi-a parut rau ca l-am pierdut ......forzza BAYERN!!!

vandersaar
vandersaar  •  14 Mai 2012, 01:40

E un fenomen incredibil Dortmund, fotbalistic vorbind.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează