INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER CITY

FOTO Guardiola a început curățenia la City: 4 jucători OUT într-o singură zi!

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 25 mai 2017 20:09

Primul sezon al lui Pep Guardiola la Manchester City a fost și prima stagiune din cariera de antrenor a spaniolului în care acesta nu a câștigat vreun trofeu, iar remanierea lotului a început deja.

Nu mai puțin de patru jucători și-au reziliat contractele astăzi, lucru anunțat oficial prin intremediul contului de Twitter al englezilor. În ultimele ore, au fost publicate anunțuri consecutive referitoare la plecările lui Clichy, Navas, Caballero și Sagna.

Contractul fiecăruia dintre ei a expirat la finalul acestui sezon, iar clubul nu le-a mai oferit opțiune de prelungire.

Fundașul francez Clichy (31 de ani) a ajuns la City în 2011 și a jucat 203 meciuri pentru "cetățeni", dintre care 39 în acest sezon. A câștigat două titluri de campion în Anglia alături de City, dar și două Cupe ale Ligii.

Mijlocașul spaniol Jesus Navas (31 de ani) a fost transferat în 2013 de la Sevilla și a cucerit alături de "albaștri" un titlu de campion și două Cupe ale Ligii. În acest sezon a avut 36 de apariții în toate competițiile, fără a reuși să mercheze vreodată.   

Goalkeeperul argentinian Willy Caballero (35 de ani) a ajuns în 2014 la Manchester City de la Malaga și are 48 de meciuri jucate în total la clubul englez, dintre care 27 în sezonul abia încheiat. 

Fundașul francez Bacary Sagna (34 de ani) a ajuns la "cetățeni" în 2014 liber de contract după despărțirea de Arsenal. A jucat 25 de meciuri în acest sezon, din totalul de 86 de apariții pe care le are la City. Singurul trofeu cucerit la club este Cupa Ligii, în sezonul 2015-2016. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
borat101
borat101  •  25 Mai 2017, 23:47

Ce curatenie? Ca nu a prelungit contracte cu elefantii de la club? Aste este o normalitate in Vest. Si in Vest majoritatea de astfel de jucatori la aceasta varsta (de peste 30 de ani) sunt considerati doar jucatori de umplutura si expirati, NU de castigat trofee/palmares.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  25 Mai 2017, 21:12

si-a facut Pep un calcul ce meciuri, cate puncte si ce calificari a pierdut pe gafe de portari ? portarii aia adusi de el ca sa-l inlocuiasca pe Hart...portar ne nationala Agliei si unul din idolii echipei pana sa vina Pep ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează