INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

FOTO IMPRESIONANT Neșu, primit ca un erou la Utrecht: "Bine ai venit acasă, Mihai!" » Un steag imens a acoperit peluza

Articol de - Publicat vineri, 20 aprilie 2018 13:16

La aproape șapte ani de la teribilul accident, Mihai Neșu a fost aseară invitatul de onoare al lui FC Utrecht la meciul cu Groningen. O parte din încasări va fi donată fundației sale.

De fiecare dată când se întoarce la Utrecht, Mihai Neșu e primit cu căldură. Cu mare căldură. Pentru fanii roș-albi, el va fi mereu acel tânăr de un curaj nemaivăzut, care și-ar fi dat și viața pentru echipă.

"Era vijelios ca un râu de munte și tare ca o stâncă"

"Oh, Doamne! Îndrăznesc să spun că a fost unul dintre cei mai buni fundași stânga pe care i-am avut. Era vijelios ca un râu de munte și tare ca o stâncă. Și întotdeauna puteai conta pe el", a scris unul dintre suporteri.
Cariera lui, destinul lui au fost lovite brutal pe 10 mai 2011, când teribilul accident de la antrenament, o ciocnire nefericită cu Alje Schut, l-a lăsat paralizat.

"Utrecht este a treia mea casă"

Joi, el a fost invitat pe "Stadion Galgenwaard" la meciul cu Groningen, iar spectatorii l-au ovaționat când crainicul arenei a anunțat că este în tribună. Oaspete de onoare. Fanii făcuseră mai multe bannere în română, pe care le-au afișat pe partea opusă a terenului, chiar în fața lui: "Bine ai venit acasă, Mihai!".

mihai nesu

Același mesaj i-l transmisese într-un filmuleț postat pe Twitter și Dries Mertens, colegul său între 2009 și 2011, care va fi la Oradea pe 26 mai, pentru a doua gală "Uniți pentru Mihai Neșu". Despre Utrecht, fostul fotbalist spunea în Algemeen Dagblad: "După Oradea și București, Utrecht este a treia mea casă". S-a întâlnit și cu Dragoș Albu, puștiul în vârstă de 17 ani de la Jong Utrecht, venit de la Școala "Gică Popescu".

"Fundația este țelul vieții mele"

La începutul reprizei secunde, la peluză, susținătorii gazdelor au desfășurat acel steag tricolor imens cu chipul lui Mihai și cuvintele "Nu renunța! Forever Neșu". Aplaudându-l din nou.

30704254 10211105319413653 5250782160004055040 n

O parte din încasările acestei partide va fi donată fundației românului în vârstă de 35 de ani, o veste ce l-a bucurat mult pe Mihai: "E o mare surpriză. Centrul nostru de reabilitare are mereu nevoie de ajutor. Costurile sunt tot mai ridicate în fiecare an. Fundația crește. Ajutăm 90 de copii acum. În 2015, aveam 30. Acesta este țelul vieții mele".

"Brațul drept e tot mai puternic, la fel umărul"

Numit de cotidianul batav AD "Un înger păzitor", Neșu a vorbit și despre recuperarea sa: "Brațul drept e tot mai puternic, la fel umărul. Încet, lucrurile se îmbunătățesc în unele părți ale corpului meu. Unii mușchi sunt mai tari, alții au rămas la fel. Iar starea altora s-a înrăutățit după accident. Muncesc mult la ședințele de recuperare, și munca îmi dă forță". 

30743134 10211105320173672 1637005322918821888 n

"Starea de spirit a lui Neșu este admirabilă. Niciodată nu s-a plâns de problemele sale. Continuă să lupte și să ajute copiii cu dizabilități, devenind îngerul lor păzitor"Algemeen Dagblad, cotidian olandez

"La fundație, sunt fericit când văd copiii din jurul meu cum luptă, cum se poartă și cum se bucură de orice, în ciuda problemelor cu care se confruntă"Mihai Neșu

"Toți știm ce s-a întâmplat, dar Mihai e un războinic. Și, tipic pentru el, îi sprijină pe alții. Întotdeauna se gândește la cei din jurul lui mai mult decât la el"fan al lui Utrecht

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
capitza1967
capitza1967  •  21 Aprilie 2018, 09:42

Exemplu de omenie si devotament ! Sanatate Mihaita !

1615275382087697
Yuri Firsov  •  20 Aprilie 2018, 15:09

POATE CITESC ACEST ARTICOL SI NENOROCITII DE FRF CARE FURA NUMAI PENTRU EI!!!IATA UN EXEMPLU VENIT DIN OLANDA PENTRU TOTI ROMANII DAR MAI ALES PENTRU ""***"DE ...BURLEANU^&co.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

energydrik
energydrik  •  20 Aprilie 2018, 14:16
Postat de Kioto Hasan pe 20 Aprilie 2018, 13:48

Alti oameni, bv lor, la noi stelistii l-au uitat deja, si a jucat mai mult ca la utrecht!

El a facut o declaratie la un moment dat, sunt sigur ca suporterii stelisti l-au uitat, dar nici nu il pot primi la fel de bine ca suporterii lui Utrecht. Din cate imi aduc aminte, cand Nesu era fotbalist in Olanda, un fost coleg al lui de la Steaua, plecat si el in strainatate, a jucat in Cupa Uefa impotriva fcsb, la care Nesu a declarat in presa ca nu il intereseaza fosta lui echipa, prefera sa castige ex. colegul lui .. totul pe un ton nu tocmai prietenesc. Adica, daca nu aparea problema asta, facea Nesu *** pe Steaua.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează