INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

FOTO Povestea care l-a emoționat pe Griezmann » Puștiul argentinian rămas fără picioare și mâna dreaptă a trăit o zi de neuitat la Atlético

Articol de - Publicat miercuri, 14 noiembrie 2018 10:22

Manuel Oppenheimer, în vârstă de 9 ani, a fost invitat de Antoine Griezmann la ultimul meci al lui Atletico, a discutat cu jucătorii și cu antrenorul Simeone și a vizitat stadionul. În vestiar, avea propriul lui loc: Manu, numărul 7.

Drama lui Manuel Oppenheimer a început când avea doar un an și jumătate. Meningita bacteriană, fatală în 95% din cazuri, nu l-a ucis, dar l-a făcut să sufere enorm pe micuțul argentinian.

Se bucură de viață prin sport

I s-au amputat ambele picioare, și-a pierdut mâna dreaptă, iar la cea stângă mai are doar două degete. Și totuși, Manu trăiește și se bucură de viață. Sportul îl ajută să depășească problemele. Înoată, aleargă, joacă fotbal, baschet...

În august, mama lui, Alexia, a postat pe Facebook un filmuleț cu fiul ei, care alerga și sărea peste gărdulețe pe o pistă de atletism. Protezele nu păreau să-l împiedice. Era îmbrăcat cu echipamentul lui Atlético și avea pe spate numele lui Griezmann și numărul 7.

"Pentru fratele meu, Manu"

Povestea puștiului din Buenos Aires, fan River și Atlético, l-a impresionat pe francez, care i-a dat un mesaj pe Twitter: "Bravo, mon ami. Ești un exemplu pentru noi toți". Și l-a invitat la Madrid, week-end-ul trecut, la 3-2 cu Athletic Bilbao.
În seara dinaintea meciului, Antoine s-a dus la hotel și i-a oferit tricoul său original. Pe numărul 7 scria: "Pentru fratele meu, Manu". Și alt tricou al roș-albilor, cu numele Oppen.

A doua zi, a fost pe Wanda Metropolitano. A văzut partida, apoi a vizitat arena. A alergat pe gazon, a vorbit la microfon în sala de conferințe și a intrat în vestiar, unde avea propriul lui loc. Manu, 7. Și a repetat cu Griezmann dansul Fortnite, la fel cum celebrează Grizou golurile sale.

"Tu ai fost talismanul nostru"

Los Colchoneros l-au înconjurat cu dragoste. Grizou, Godín, Koke, Juanfran, Arias... "Tu ai fost talismanul nostru astăzi. Datorită ție am învins", i-a spus Cholo Simeone.

Copilul a fost copleșit de căldura madrilenilor: "Nu există atâta pasiune ca la Atlético nicăieri în lume". S-a întors acasă fericit. 

 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
1742361645806334
Radu Virgil Mark  •  14 Noiembrie 2018, 15:25

Eu cred ca daca nu era oierul Steaua actuala avea aceași soartă ca si Victoria Bucuresti,Rapid București ,Sportul studentesc, F.C.Olt,Inter Sibiu,Dinamo București plus multe alte echipe. Pe acele timpuri se juca fotbal din placere. Acuma doar banii contează.

spartakus.
spartakus.  •  14 Noiembrie 2018, 10:54

Un gest superb, pentru un copil ce a suferit enorm, o lectie morala pentru noi toti cei care zi de zi ne plangem de lucruri marunte. Din pacate aceste actiuni regulate in occident, la noi nu se regasesc, din cauza ca echipele de traditie au disparut, si au aparut echipe de sat, ce au suporteri cat sa intre toti intr-o dacie logan. Cand eram mic aveam idol pe Lacatus si purtam cu mandrie pe afara tricoul lui si visam sa port unul original. Acum aceste lucruri au disparut din cauza ca au disparut legendele, a disparut placerea romanului de a urmarii meciurile de fotbal interne si intensitatea care era o data. Imi este dor de Steaua mea, Steaua mea fara oier.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează