INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA - CROAȚIA 6-0

FOTO Spania, set la zero cu Croația! Luis Enrique a revoluționat "naționala" cu 6 fotbaliști de la Real și doar unul de la Barca în primul "11": "Nu mă interesează! Madrid e baza"

Foto: Reuters +7   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 12 septembrie 2018 09:13

Spania zboară cu noul selecționer: al doilea succes în Nations League, scor 6-0 cu finalista CM 2018 Croația. După o oră, l-a înlocuit pe Busquets, iar campioana nu a mai avut niciun jucător pe teren.

În zece zile, Luis Enrique a revoluționat Spania. Cu el selecționer, a abandonat jocul plictisitor și ineficient, cu prea multe pase în lateral, mizând pe viteză, surpriză și verticalizare. Spectacol și victorii, una mai frumoasă ca alta. După 2-1 pe Wembley cu Anglia, 6-0 la Elche în fața Croației, vicecampioana lumii.

Nu l-a interesat pe Lucho, trei ani antrenorul Barcelonei (2014-2017), că la start avea 6 jucători de Real și doar unul de la Barça, pe Busquets. Și nici n-a ezitat să-l înlocuiască pe catalan în minutul 59, moment în care scorul din Clasico era 6-0 pentru Madrid.

"Baza e Real și mi se pare normal"

Cu mai mult de jumătate de echipă albă, Spania a redevenit Furia Roja. Iar Luis Enrique e fericit. Când jurnaliștii i-au spus de 6-1 și 6-0 la Real - Barcelona, tehnicianul le-a replicat: "Nici n-am observat, dar nici nu mă interesează, ei sunt toți parte din naționala noastră. Nimic mai mult. Nu sunt de la o formație sau de la alta. Baza e Real și mi se pare normal".

Lucho a accentuat: "La un moment dat nu mai era nimeni de la Barcelona? Eu nu văd decât un singur tricou. Al selecționatei Spaniei". 

"Avem ideea noastră de a juca fotbal și acum totul a fost minunat. Am avut ceva incertitudini la start, dar am fost strălucitori apoi, marcând goluri incredibile" Luis Enrique, selecționer Spania

"Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult în aceste zece zile a fost atitudinea jucătorilor. Mai mult decât orice victorie. Încă mai sunt câteva lucruri de îmbunătățit" Luis Enrique, selecționer Spania

"Când spectatorii mi-au scandat numele am fost foarte mândru, dar m-am simțit jenat în același timp. Jucătorii fac ce e mai dificil. Ei merită aplauze" Luis Enrique, selecționer Spania

ECHIPELE DE START:

Spania: de Gea- Carvajal, Nacho, Ramos, Gaya- Saul, Busquets, Ceballos - Asensio, Rodrigo, Isco 
Antrenor: Luis Enrique

Croația: Kalinic - Vrslajko, Mitrovic, Vida, Pivaric - Rakitic, Brozovic - Kovacic, Modric, Perisic- Santini 
Antrenor: Zlatko Dalic

Spania - Croația 6-0
Au marcat: Saul '24, Asensio '33, a.g. Kalinic '35, Rodrigo '49, Ramos '57, Isco '70

Citește și: Vicecampioana lumii, un eșec istoric la meciul 100 al lui Rakitici: "Pur și simplu, n-am văzut pericolul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
circul_ghencea
circul_ghencea  •  12 Septembrie 2018, 12:59

Minciuni si manipulari tipice presei romanesti! Luis Enrique a spus cu totul si cu totul altceva! Uite declaratia lui din presa spaniola. Nu va mai saturati sa faceti trafic doar pe minciuni si sa bagati zazanie intre sustinatorii Realului si cei ai Barcei. MINCINOSILOR!!! Por último restó importancia a que la selección tenga su base formada por jugadores del Real Madrid, al indicar que “no me interesa de qué equipo vienen, son jugadores de la selección española, elegimos lo que creemos que es mejor. Yo estoy encantado de tener jugadores de este nivel, independientemente de donde vengan”, concluyó.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  12 Septembrie 2018, 12:51

ca fan Real ma intriga putin prezenta lui Ceballos in primul 11 al Spaniei. si mai mult ma intriga ca a jucat bine. Nacho nu e titular de drept dar a jucat destul meciuri, mai ales ca joaca vreo 2-3 posturi. A jucat si la mondial, chiar a dat gol asa ca nu pare prae ciudat sa-l vad in locul lui Pique. Dar cu Ceballos chiar m0a surprins Enriquie. ma asteptam sa joace cu Alcantara. Pana la urma conteaza mult sa ai un nucleu de jucatori care joaca impreuna saptamanal si se antreneaza zilnic la echiap de club, si nu orice echipa de club ! :) sa vedem daca Dani isi face loc in primul 11 al campionilor Europei. pana acum 1 meci din 3 a fost titular deci cam putin. Are si concurenta acerba la mijloc...

dinamo_fan
dinamo_fan  •  12 Septembrie 2018, 12:43

pacat de Spania la mondial...cred ca au resimtit socul demiterii antrenorului la doar cateva zile inainte de primul meci. Cred ca in mod normal ar fi ajuns pana in finala. Presedintele federetiei de la ei ar trebui sa-si dea demisia pentru prostia incredibila pe care a facut-o.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează