INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRAGEDIE ÎN ANGOLA

FOTO Tragedie ca pe Hillsborough la un meci din Angola: busculadă soldată cu 17 morți și 59 răniți

Fanii mișună în fața arenei, încă era liniște +2   FOTO
Fanii mișună în fața arenei, încă era liniște

Articol de - Publicat duminica, 12 februarie 2017 00:00

Victimele, printre care și mulți copii, au fost călcate în picioare în busculada creată la una dintre porțile stadionului din Uige la un meci de campionat.

Noua ediție de campionat în Angola a început vineri cu o tragedie. Nu mai puțin de 17 oameni, printre care mulți copii, și-au pierdut viața și alți 59 au fost răniți la intrarea în stadionul "4 Ianuarie" din Uige.

Meciul Santa Rita de Cassia - Recreativo de Libolo, din etapa inaugurală, începuse de 7 minute când s-a declanșat nebunia. Sute de fani, aflați în afara arenei, au forțat una dintre porți pentru a pătrunde în incintă.

În îmbulzeala care s-a creat, mulți și-au pierdut echilibrul, au căzut și apoi au fost călcați în picioare. Iar alții au fost striviți de ziduri, de garduri și s-au sufocat sau au suferit fracturi.

"Poliția e de vină că n-a ținut mulțimea departe de stadion. Mulți dintre suporteri voiau să vadă partida fără să plătească și forțau intrarea, iar alții aveau bilete, dar nu puteau pătrunde în stadion din cauza lor. Așa s-a creat busculada", a povestit președintele lui Santa Rita, Pedro Nzolonzio.

Președintele Angolei, Jose Eduardo dos Santos,  a declanșat o anchetă pentru a lămuri împrejurările în care s-a produs tragedia.

Ca pe Hillsborough

Cele întâmplate la Uige amintesc de o altă tragedie, petrecută în 1989, pe stadionul Hillsborough din Sheffield. Atunci, la meciul Nottingham Forest - Liverpool, din Cupa Angliei, s-a ajuns de asemenea la o îmbulzeală, iar 96 de fani au murit călcați în picioare sau striviți. Inițial, vinovați au fost găsiți suporterii, dar în urma redeschiderii cazului, Tribunalul a decis în 2016 că vina a fost a poliției.

"Nimeni pe stadion n-a avut habar de tragedia care se petrecea în imediata apropiere"
Sergio Traguil, antrenor Recreativo de Libolo

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează