INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII

FOTO + VIDEO Cu foști jucători din Liga 1 titulari, Camerun a câștigat Cupa Africii după o răsturnare incredibilă contra Egiptului » O bijuterie de gol decisiv

FOTO: Reuters +5   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat luni, 06 februarie 2017 09:10

Reprezentativa Camerunului a câștigat pentru a cincea oară în istorie Cupa Africii pe Națiuni, după o victorie în finala de duminică seară contra Egiptului,  2-1.

Camerunul, pentru care au evoluat pe întreaga durată a partidei foștii jucători din Liga 1 Collins Fai și Michael Ngadeu, s-a văzut condusă încă din minutul 22, după ce fotbalistul lui Arsenal, Elneny, a finalizat la colțul scurt pasa venită de la Mohammed Salah.

"Leii neîmblânziți" au avut apoi o revenire incredibilă. Mai întâi, fundașul intrat pe teren în prima parte a meciului, Nkoulou, a restabilit egalitatea la 15 minute după pauză, pentru ca Aboubakar să aducă trofeul în Camerun, cu un gol superb marcat în ultimul minut din timpul regulamentar.

VIDEO cu golurile

În urma acestui triumf, naționala Camerunului devine ultima echipă calificată la Cupa Confederațiilor ce se va disputa în acest an în Rusia. Africanii vor juca în grupa B, alături de Chile, Australia și Germania, în timp ce de cealaltă parte se vor întâlni Mexic, Noua Zeelandă, Portugalia și Rusia.

Camerun, care a trecut în sferturile de finală de Senegal, după executarea loviturilor de departajare, respectiv de Ghana, în penultimul act, cu scorul de 2-0, s-a mai impus în competiția continentală în 1984, 1988, 2000 și 2002.

Echipele de start:
Egipt (4-5-1): El Hadary - Elmohamady, Hegazy, Gabr, Fathi - Salah, Hamed, El-Said, Elneny, Trezeguet (Sobhi 66') - Warda

Camerun (4-2-1-3): Ondoa - Fai, Ngadeu-Ngadjui, Teikeu (Nkoulou 32'), Oyongo - Siani, Djoum - Zoua (Mandjeck 90+4') - Bassogog, Tambe (Aboubakar 46'), Moukandjo

Sursa: www.fifa.com

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
1576164249379310
Florin Bălănescu  •  06 Februarie 2017, 11:56

Pentru cneius: cum poți să-ți imaginezi minunății cînd scrie jesepeul "incredibil"??? Dacă vezi "fabulos', "ireal", "incredibil sau alte prostii asemănătoare, să fii convins că în spatele lor se află banalitatea cea mai crasă. Foaia asta *** e, de departe, cel mai prost ziar din toată România.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cneius
cneius  •  06 Februarie 2017, 11:14

"o răsturnare incredibilă"....."o revenire incredibilă"...ce aiureli !!! Chiar am crezut ca a fost vreo 3-0 initial...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează