INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

FOTO&VIDEO Ronaldo, eroul lui Real » I s-a spart arcada, a fost cusut pe teren şi a marcat deşi avea dureri mari de cap!

Cristiano Ronaldo, bătîndu-se pe piept după golul marcat cu Levante în ploaia torenţială de la Valencia. Este vizibil plasturele de deasupra ochiului stîng +4   FOTO
Cristiano Ronaldo, bătîndu-se pe piept după golul marcat cu Levante în ploaia torenţială de la Valencia. Este vizibil plasturele de deasupra ochiului stîng

Articol de - Publicat marti, 13 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 12 noiembrie 2012 19:54

La pauză însă, ochiul portughezului era aproape închis, Cristiano nu mai vedea, avea ameţeli şi a fost înlocuit. Dar Madridul a învins-o pe Levante: 2-1 în deplasare.

Trecuseră un minut şi 37 de secunde din meciul disputat pe Estadi Ciutat de Valencia. La un duel aerian, Ronaldo a fost prins între doi jucători ai lui Levante. Exact cînd s-a întors cu faţa spre David Navarro, acesta l-a izbit cu cotul în figură, deasupra ochiului stîng. O lovitură de jos în sus, extrem de dură, care l-a zdruncinat pe atacantul lui Real. Cristiano s-a prăbuşit pe gazonul plin de apă.

"Operaţie" lîngă teren
Portughezul avea arcada spartă, o zonă puternic vascularizată, iar sîngele îi acoperea ochiul şi curgea pe obraz. Doctorul albilor i-a spălat rana şi i-a oprit sîngerarea la marginea terenului. Şase puncte de sutură, un plasture peste mica intervenţie chirurgicală, suficient să-l refacă rapid pe golgeterul Madridului. Care a revenit în joc şi a deschis scorul în minutul 21, cu un voleu din 5 metri sub transversală.

Noaptea în spital
Cristiano a rezistat pînă la pauză, cînd a fost obligat să renunţe. "Avea ameţeli, ochiul stîng era aproape închis, nu mai vedea bine şi se plîngea de dureri mari de cap", a declarat ulterior presei portugheze Henrique Jones, medicul "naţionalei" lusitane, după ce discutase cu doctorul lui Real Madrid. Şi tot el a dezvăluit că, la întoarcerea la Madrid, Ronaldo a stat cîteva ore duminică noapte în spital pentru a fi supus unui şir întreg de teste. Diagnosticul: traumatism craniofacial.

A ratat "naţionala"
Cristiano ar fi trebuit să conducă mîine Portugalia în amicalul de la Libreville, împotriva Gabonului. A venit la reunirea de la Lisabona, dar nu a mai făcut deplasarea alături de coechipierii săi. Doctorul selecţionatei lusitane, Henrique Jones, l-a consultat şi i-a interzis să zboare 6 ore.

"Chirurgul" Navarro
Cotidianul spaniol Marca şi-a amintit alte scandaluri provocate de David Navarro (foto), cel care l-a rănit pe Cristiano, toate de cînd "Chirurgul" juca la Valencia. Tot cu cotul i-a spart capul lui Llorente (Bilbao), în sezonul 2010-2011. Pe Burdisso (Inter), l-a lovit cu pumnul, generînd o adevărată vînătoare pe teren în Champions League 2006-2007. Cu trei ani înainte, Figo (pe atunci la Real) i-a fost victimă. Iar pe Messi l-a "atenţionat" cu piciorul după numai 11 secunde la un Valencia - Barca.

Isterie în vestiar
Imediat după ce arbitrul Muniz Fernandez a fluierat sfîrşitul meciului, jucătorii lui Levante au vrut să se răzbune pe rivali. Mai ales Ballesteros, dezvăluie As. Acesta l-a lovit în spate cu pumnul pe Xabi Alonso în tunel, apoi acelaşi Ballesteros a intrat în vestiarul lui Real şi a sărit ameninţător asupra lui Pepe. Deşi în cabină erau mai mulţi poliţişti, avertizaţi de oaspeţi despre posibile incidente după partidă.

"O lovitură involuntară. Nu am vrut să-l scot din joc pe Ronaldo. Îmi pare rău că l-am rănit" (David Navarro, jucător Levante)

"A fost imposibil pentru Cristiano să mai continue meciul. Cum am ajuns la Madrid, s-a oprit direct la spital" (Jose Mourinho, antrenor Real)

"Ronaldo a suferit un traumatism craniofacial cu o rană deschisă deasupra ochiului stîng. Nu putea să facă o călătorie de şase ore pentru partida «naţionalei» din Gabon" (Henrique Jones, medicul "naţionalei" Portugaliei)

6 puncte de sutură i-a aplicat doctorul de la Real Madrid lui Cristiano Ronaldo duminică seară

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
armastoderas
armastoderas  •  13 Noiembrie 2012, 14:31

poate pe teren Cr7 afiseaza un comportament ,,aparte'' vis-a -vis de suporterii echipei adverse , sau in general pe teren , insa este un profesionist . Zilnic peste 3000 crunches(abdomene), , antrenamente suplimentare in care singur exerseaza lovituri libere si sprinturi, fara nopti pierdute si fara alcool.Peste toate ,,fitele'' vazute de fanii altor echipe , in special de gelul din par... eu consider ca isi merita banii castigati la club ... ca este sau nu in urma lui Messi conteaza mai putin... Ce este cert ... este vital pentru LOS BLANCOS !

blaustein
blaustein  •  13 Noiembrie 2012, 14:16
Postat de xhthu pe 13 Noiembrie 2012, 11:04

ca tot ziceau prostii ca ronaldo nu se omoara cu firea pe teren...

Asta isi da si viata pe teren, alearga de rupe pamantul si se implica in cele mai tari dueluri, e greu sa-l opresti, dar ciobani sunt peste tot.... Messi care e mai firav, din fire e menajat de duelurile tari de adversari pentru ca se fluera mult mai usor la el....

sakazuke
sakazuke  •  13 Noiembrie 2012, 13:59

bai ziaristi lui peste spuneti adevarul sau traduceti corect un articol preluat : ballesteros la lovit pe xabi alonso pe teren cand inca se juca in ultimile minute si nu pe tunel.......://www.youtube.com/watch?v=_dkhYDR9EMI...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close