INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ALEGERI

FOTO + VIDEO Show total cu Maradona în prim-plan » A dansat reggaeton în bermude în campania dictatorului venezuelean Maduro: "Sunt soldatul lui Nicolás"

FOTO: Reuters +3   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 18 mai 2018 12:30

El Pibe de Oro a zburat din Belarus direct la Caracas, pentru a-l susține pe fostul șofer de autobuz devenit președinte. Care a înăbușit în sânge revolta din 2017: 165 de morți. 

Pe 5 martie 2013, în ziua când Hugo Chávez a murit, Nicolás Maduro a preluat puterea în Venezuela. Cel ce fusese odată șofer de autobuz era președinte. Și voia să conducă în stilul Chávez, care terorizase țara timp de 11 ani. Între 31 martie și 12 august 2017, a strivit revolta tinerilor, ucigându-i sau aruncându-i în închisoare: 165 de morți (peste 15.000 de răniți), aproape 5.000 de arestați.

Erdoğan: "Am încredere că tu vei triumfa"

Duminică, Maduro se pregătește de alegeri. Economic, Venezuela e la pământ, criminalitatea a crescut, însă el va fi reales pentru încă 6 ani. Doi dintre cei mai populari contracandidați au fost blocați, sub acuzația că sabotează economia.

Statele Unite, Uniunea Europeană și multe state sud-americane sunt împotriva lui. SUA amenință cu sancțiuni. Totuși, e sprijinit de dictatorul turc Erdoğan, care i-a transmis: "Am încredere că tu vei triumfa". Iar China și Rusia îi sunt aliate. Rezervele uriașe de petrol ale Venezuelei le țin aproape.

A fluturat steagul galben-albastru-roșu

Diego Maradona, prieten cu Hugo Chávez, a rămas foarte apropiat de regimul de stânga de la Caracas. "Nu îngenunchea", îi cerea el lui Maduro în timpul insurecției din 2017, strigând: "Sunt soldatul lui Nicolás".

După ce a semnat cu Dinamo Brest, cel care a fost cândva El Pibe de Oro a zburat din Belarus direct în Venezuela. Unde a participat la ultimul miting electoral al lui Maduro. A apărut pe scenă în tricou și bermude lângă Maduro și soția acestuia, Cilia Flores. A fluturat steagul galben-albastru-roșu, dansând reggaeton și scandând numele președintelui.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
romeverest
romeverest  •  18 Mai 2018, 19:53

In mintea voatra bolnava, daca asta este sustinut de catre China, Rusia si Erdogan, inseamna ca este dictator !! Daca il sustineau americanii, precum au facut cu criminalul Pinochet in Chile, nu mai este dictator !! Apropo...Maduro a fost o perioada sofer, insa cea mai mare perioada a vietii sale a fost presedintele sindicatului soferilor din Venezuela, de unde a plecat in politica alaturi de Chavez !!

ando89
ando89  •  18 Mai 2018, 17:39

Eu cred că în viață se poate orice. Bunăoară cred cu tărie că Johnnie poate ajunge în Biroul Oval după Donald. Numai să aibă cetățenia americană și să-și deschidă conturi pe FOX, ESPN, Al Jazeera chiar și CNN sau NYT, nu ajunge doar aici:))

dakesis
dakesis  •  18 Mai 2018, 17:04

ce mai ramane zis despre piticania asta? Numai Sunculica mai facea gesturi din astea stupide cu erdogan. In curand o sa ajungem si noi asa, cu osanale partidului iubit.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează