INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AS ROMA

Francesco Totti a împlinit ieri 40 de ani: ”Steaua care luminează terenul a schimbat fotbalul”

Articol de - Publicat miercuri, 28 septembrie 2016 00:00

Roma a luat ieri o mică pauză în pregătirea meciului de mâine cu Astra, din Europa League, pentru a-l sărbători pe Francesco Totti.

Il Capitano a împlinit 40 de ani și a avut nu mai puțin de 400 de invitați. Inclusiv foști sau actuali adversari din Serie A și din Europa, în frunte cu Leo Messi, au ținut să-l felicite pe jucătorul care și-a dedicat întreaga carieră, 25 de ani, unui singur club.

"Campionul devenit simbol"

Ce-l face atât de special pe atacantul giallorosso știe Gazzetta dello Sport: "Francesco e visul devenit realitate al oricărui copil. E fanul devenit campion. Campionul devenit simbol. Şi apoi, simbolul devenit legendă. Omul care va fi căpitan. Mereu. Puţine galerii din lume au trăit un asemenea sentiment de iubire şi de legătură cu un jucător precum fanii Romei cu Totti".

"Totti le place și adversarilor"

Iar Zdenek Zeman, antrenorul său în două perioade, 1997-1999 și 2012-2013, a dezvăluit că pentru el, Francesco a fost întotdeauna "steaua care a luminat terenul. Omul care a schimbat fotbalul pentru că este un jucător modern și clasic în același timp. Pentru că stilul său le place până și adversarilor".

"Roma e tot ce îmi pot dori: pasiune, iubire, bucurie. Romanii nu sunt tifosi sau prieteni. Sunt fraţii mei. M-am născut la Roma şi voi muri la Roma"
Francesco Totti, căpitan AS Roma

"Francesco Totti nu se reprezintă doar pe sine sau echipa sa. Ci un oraș întreg. Roma!"
Zdenek Zeman, fost antrenor al Romei

"Te-am admirat mereu, iar admirația mea a crescut din ziua în care te-am cunoscut. Sper să te mai văd jucând câțiva ani"
Lionel Messi, atacant Barcelona

763 de meciuria bifat Totti în competițiile interne și internaționale, toate în tricoul Romei. A marcat 306 goluri

5 trofeea câștigat Totti în carieră cu Roma: un scudetto, două Cupe și două Supercupe ale Italiei

58 de selecțiiși 9 goluri are Totti în naționala Italiei, cu care a câștigat titlul mondial în 2006

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează