INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LEGENDĂ

VIDEO Așa ceva nu s-a mai văzut în fotbal! » TOP 5 cele mai tari goluri marcate de legendarul Beckenbauer

Franz Beckenbauer, în tricoul lui Bayern Munchen/ foto Imago Images
Franz Beckenbauer, în tricoul lui Bayern Munchen/ foto Imago Images

Articol de - Publicat marti, 09 ianuarie 2024 10:47 / Actualizat marti, 09 ianuarie 2024 11:32

Legendarul Franț Beckenbauer a decedat pe 7 ianuarie, la vârsta de 78 de ani. Cel mai elegant libero din istorie nu a fost doar un apărător extraordinar, ci și un marcator de goluri spectaculose. Cel mai frumos dintre ele a venit în sezonul 1973/1974, în meciul Duisburg - Bayern 0-4, din Bundesliga.

Kaizerul deschidea scorul cu un șut din lovitură liberă. O execuție cum nu s-a mai văzut. A băgat piciorul sub minge în momentul șutului cu exteriorul, balonul a trecut peste zid și s-a oprit în vinclu.

VIDEO. Top 5 goluri marcare de Beckenbauer în Bundesliga. Ultimul e UNIC

Contul de youtube al campionatului german publica în urmă cu 3 ani un top 5 al golurilor marcate de Franz Beckenbauer în tricoul lui Bayern, în Bundesliga

Iar cel mai frumos a fost marcat în stagiunea 1973/1974, adică în anul ultimului titlu luat de Kaizer cu Bayern Munchen.

+7 FOTO

Mircea Lucescu: „Franz Beckenbauer m-a impresionat, l-am admirat profund"

Luni seară, după ce întreaga lume a aflat despre moartea lui Beckenbauer, Mircea Lucescu a oferit o reacție pentru GSP.

„Mi se pare incredibil și gândul că Franz Beckenbauer nu mai este. Îmi pare foarte rău. Franz a fost jucătorul cu care am schimbat tricoul în aprilie 1970, după amicalul contra Germaniei de la Stuttgart, cu puțin timp înaintea Mondialului din Mexic. Numărul 4, nu pot uita acel număr. Am făcut egal atunci, 1-1.

M-a impresionat, l-am admirat profund. Ceea ce făcea el era dincolo de fotbal. Balet, nu fotbal. Cu ce ușurință alerga, părea că dansează, că plutește. Eleganță pură. A câștigat atâtea trofee, și ca jucător, și ca antrenor. S-a retras în triumf, în 1990, după ce a purtat Germania spre titlul mondial și ca selecționer, nu doar din iarbă, în calitate de căpitan

Atâtea momente memorabile. Acele imagini rămân pentru eternitate, cu Beckenbauer jucând în semifinala Mondialului din 1970 contra Italiei deși avea brațul drept prins într-un bandaj. Ce caracter avea! Nu și-ar fi lăsat echipa, colegii, orice s-ar fi întâmplat”, a declarat Mircea Lucescu, pentru GSP.

VIDEO. Imagini din viața legendarului Franz Beckenbauer 

Citește și:

Cât de mare a fost Franz Beckenbauer: „A reprezentat tot ce e mai frumos în fotbal!” + mesajul transmis de Messi
LEGENDĂ
Cât de mare a fost Franz Beckenbauer: „A reprezentat tot ce e mai frumos în fotbal!” + mesajul transmis de Messi
Cornel Dinu, elogii pentru Beckenbauer după decesul Kaiserului: „Un tip de o eleganță deosebită, ultimul mare creator” » Mister trebuia să-i ia locul la Bayern
DECES
Cornel Dinu, elogii pentru Beckenbauer după decesul Kaiserului: „Un tip de o eleganță deosebită, ultimul mare creator” » Mister trebuia să-i ia locul la Bayern

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ghost00
ghost00  •  09 Ianuarie 2024, 15:52

S-a mai dus un mare jucator descoperit de Lucescu. Pacat de el!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează