INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BELGIA - FRANȚA

Emoționant! Frații care au crescut fără tată sunt împreună la naționala Franței: „Mama plângea când a aflat”

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 06 octombrie 2021 15:26 / Actualizat miercuri, 06 octombrie 2021 19:54

Lucas și Theo Hernandez, crescuți de mamă după ce tatăl a abandonat familia în 2003, sunt în premieră în cantonamentul Franței de la Clairefontaine și ar putea fi joi, în semifinala cu Belgia, primii frați care poartă tricoul albastru în același timp, după aproape o jumătate de secol.

Pe 23 martie 1974, Hervé și Patrick Revelli, ambii atacanți, ambii la Saint-Étienne, au jucat împreună 25 de minute în naționala Franței, la un 1-0 în fața României, pe „Parc des Princes", au dat timpul înapoi jurnaliștii de la L'Équipe. A fost ultima oară când doi frați au purtat în același timp tricoul albastru.

Lucas și Theo Hernandez ar putea evolua în aceeași echipă

Au trecut 47 de ani și jumătate. Înaintea confruntării cu Belgia, în a doua semifinală a Ligii Națiunilor, Lucas (25 de ani) și Theo Hernandez (a împlinit ieri 24) sunt pentru prima dată la lot simultan, în cantonamentul de la Clairefontaine. 

„Ar putea evolua în aceeași echipă", spune selecționerul Deschamps. Cei doi Hernandez sunt fundași stânga, dar Lucas apare și ca stoper, e loc pentru ei în apărare. Și numerele sunt alese în familie. Unul după altul. 21 Lucas, 22 Theo. Tot 22 a avut ultimul la debutul din 7 septembrie, la 2-0 cu Finlanda.

10perechi de frați au evoluat de-a lungul timpului pentru „cocoșii galici"; pe teren, împreună, au fost doar 4 „duete"

Lucas Hernandez: „Să o facem concomitent? Excepțional"

Pentru ei, ar fi o premieră nu doar printre „les Bleus". La profesioniști, nu au jucat niciodată la același club. După ce au crescut la academia lui Atlético, numai Lucas a rămas la seniorii „rojiblancos" și este din 2019 la Bayern. Theo a plecat de la „colchoneros" la Alavés, trecând ulterior pe la Real și Sociedad înainte de a se stabili la Milan, tot în urmă cu doi ani.

„E o mândrie, o plăcere să fim împreună. E un moment pe care nici nu ni-l imaginam". Acestea au fost cuvintele lor la întâia conferință comună. „Când ești mic, visezi să joci fotbal la nivel profesionist și la națională. Dar să o facem concomitent? Excepțional", a spus Lucas.

Theo Hernandez: „Mama a fost mereu lângă noi"

Amândoi s-au gândit la mama lor, Laurence. Ea i-a crescut singură din 2003, când tatăl lor, Jean-François, fost fotbalist la Marseille, Rayo și Atlético, a dispărut fără să lase nicio adresă. Lucas avea 7 ani. Theo, 6. „Mama a plâns după ce a aflat vestea", a povestit Theo. Și el, și fratele său își amintesc că „n-am avut o copilărie ușoară."

Au suferit mult după plecarea tatălui. „Mamei îi spunem încă o dată «Merci». A fost mereu lângă noi, și în clipele bune, și în cele mai dificile". Datorită ei, copiii sunt astăzi fericiți.

28de selecții are Lucas Hernandez la „naționala" Franței, nu a marcat deloc; Theo a jucat un singur meci

Și belgienii au frați în lot

Dacă frații francezi sunt în apărare, „dracii roșii" au doi frați în atac, mijlocași ofensivi. Eden Hazard, cel mai mare, 30 de ani, căpitan și veteran la naționala Belgiei, cu 114 selecții și 33 de goluri. Alături de starul lui Real Madrid e Thorgan Hazard (Borussia Dortmund), 28 de ani, care are doar 39 de meciuri și 8 reușite pentru „De Rode Duivels".

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

„Om de rahat!” » Primire ostilă în Italia pentru Gianluigi Donnarumma, înaintea „șocului” din Nations League cu Spania

Hansi Flick ne pregătește un „uragan” » Cum vrea noul selecționer să schimbe jocul Germaniei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1177177172317584
Christian Ciuca  •  06 Octombrie 2021, 16:22
Postat de cky33 pe 06 Octombrie 2021, 16:05

Eu astept cu interes revederea dintre Mbappe si tatal lui adevarat, fostul portar Dida.

Serios Dida e tacsu ? L-am cunoscut personal pe Dida , fostu portar al lu Milan , capitanu la Selecao, am poze selfiuri cu el , un mare campion, pantera neagra , greu de invins , portar de milioane.

cky33
cky33  •  06 Octombrie 2021, 16:05

Eu astept cu interes revederea dintre Mbappe si tatal lui adevarat, fostul portar Dida.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează