INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Fug de UEFA? Marile cluburi vor să înlocuiască Liga Campionilor cu o competiție privată

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 ianuarie 2016 14:50

Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele lui Bayern Munchen, susține posibilitatea înființării unei alte competiții majore europene.

”Nu putem exclude înfiinţarea unei competiții care să cuprindă marile echipe din campionatele importante ale Europei, Italia, Germania, Anglia, Spania şi Franţa, sub egida UEFA sau a unei organizaţii private”, a spus Rummenigge, conform presei din Germania.

În viziunea sa, cele mai importante branduri continentale s-ar întîlni într-un format tip campionat format din 20 de echipe, iar unele meciuri s-ar putea disputa și în afara Europei.

Șansele ca o echipă din România să participe sînt destul de mici. Nici una dintre formațiile din Liga 1 nu se ridică la un nivel acceptabil în comparație cu granzii europene.

Playtech: BOMBĂ! De ce nu l-a grațiat Băsescu pe Gică Popescu! S-a aflat ADEVĂRUL


Comentarii (38)
alenb
alenb  •  14 Ianuarie 2016, 10:20

Esti in eroare prietene. Champions path are 5 locuri nu 4 iar federatiile clasate pe locurile 7-13 trimit campioana direct in Liga. Am avut Astana, bate borisov, dinamo zagreb, macabi si malmo. Am mai avut rusia si ukraina fiecare cate doua echipe, grecia, turcia, |"celebra" gent din belgia, deci chiar nu-mi pare super exclusivista. Anii trecuti aveam ciprioti, bulgari, romani, maribor, kosice, plzen etc. Cate vrei din astea? 10? 20? Dar vrei totodata si premii de zeci de milioane. Pai uite ca nu se poate asa, banii sunt adusi de echipele mari din vest, nu de bate borisov. Sunt sigur ca daca estul va fi sa aleaga, va prefera alea 5 locuri decat o competitie "democratica" dar cu bani putini

crimson.veritas
crimson.veritas  •  13 Ianuarie 2016, 20:37

Asta este o propunere veche si conceptul din spatele lui G14, ulterior G18! Imo ... nu este un desiderat real, ci se doreste punerea de presiune pe UEFA ... pentru a da mai multe drepturi cluburilor din top 5 ligi europene! A fost folosita si in trecut ... si de fiecare data ligile de top au obtinut avantaje competitonale si financiare! Ba mai mult UEFA, prin platini si Johansson inainte ... au folosit acest 'pretext' ... pentru a 'convinge' ligile 'non-ariene' sa aceepte drepturi si privilegii discretionare pentru ligile de top! UEFA nu este fortata ... este pe felie cu G18 ... totul este o regie ieftina! Imi pare rau sa va informez ... dar CL este deja o competitie cu circuit inchis ... sau apropape inchis ... exista doar 4 culoare competitonale de accest in CLGS ... pentru federatile 9-53 ... Champions Path ... pentru ca in celelalte 4 culore ... este pentru League Path ... in care ajung tot locurile 3-4 sau 2-3 din primele 8 ligi! Cand ai doar 4 locuri pentru ccsa 48/53 federatii ... eu cred ca CL este deja inchisa pentru marea majoritate a federatilor! Asta este unul din motivele pentru care am denuntat CL de peste 10 ani ... si toate echipele care sunt abonate la aceasta inginerie competitonala! Din aceasta cauza sunt pentru crearea acestei ligi top 5, pentru ca CL sa redevina o competitie reala, in care toti participantii au aceleasi privilegii competitonale ... 1:1, 2:2, 3:3 sau 4:4 raport de acces!

ottobraun
ottobraun  •  13 Ianuarie 2016, 19:21
Postat de boss.alb.rosu pe 13 Ianuarie 2016, 17:50

ai un avatar ceva cu negru?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează