INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MAINZ - BORUSSIA DORTMUND 0-2

Fuga-i sănătoasă! Secretul primului succes al Borussiei în Bundesliga, după două luni

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 13 decembrie 2017 10:32

Peter Stöger a debutat perfect la Borussia, cu prima sa victorie în acest sezon, 2-0 pe terenul lui Mainz, după trei remize la Koln. "Galben-negrii" au alergat să scape de criză, cu 120,8 km parcurși contra echipei lui Maxim.

În primele sale 90 de minute la Dortmund, Peter Stöger a luat punctele obținute în 14 etape pe banca lui FC Koln! Antrenorul austriac a pornit perfect la Borussia, 2-0 cu Mainz, întâiul succes în Bundesliga al "galben-negrilor" după 73 de zile!

În câteva zile, noul tehnician schimbat trei lucruri: a anunțat titularii în vestiar, nu la hotel, a făcut trei modificări în echipa obișnuită a lui Bosz și i-a făcut pe jucători să fugă de criză. La propriu.

Sub ochii lui Nagelsmann

Contra trupei lui Maxim (modest și acum, doar două șuturi în 26 de minute), Dortmund, cu Toprak, Toljan și Weigl în locul lui Subotici, Bartra și Dahoud, a parcurs 120,8 km, depășindu-și limitele acestei stagiuni!

"Toți putem trage adânc aer în piept. Am luat trei puncte după o eternitate. A fost însă o bătălie pe teren, iar cu atitudinea asta puteam câștiga și sâmbătă", a declarat căpitanul Marcel Schmelzer.

Probabil că a remarcat detaliul și Julian Nagelsmann, antrenorul lui Hoffenheim, venit să spioneze Borussia, pe care o va întâlni în week-end și pe care o va prelua la vară. Tânărul tehnician se pregătește deja, făcând marți selfieuri cu fanii. 

7 înfrângeri și 5 remize avea Dortmund în ultimele 12 partide în campionat și Ligă. După 83 de zile, Borussia n-a primit gol în Bundesliga și a rupt seria neagră

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
10200848093840916
Giuliano Junc  •  13 Decembrie 2017, 12:17

Domnule Scorpie de unde ştiți că Naggelsnann o va prelua pe Borussia din vară? Deocamdată e doar o speculație de presă. Nu spun că nu s-ar putea adeveri dar să o dați ca informație, aşa cum ați făcut-o, nu mi se pare normal.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează