INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  VENEZUELA

GALERIE FOTO Un fost fotbalist din Ligue 1 protestează împotriva violențelor regimului sângeros din Venezuela: 125 de manifestanți uciși în ultimele luni!

FOTO: Guliver/ Getty Images +5   FOTO
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat marti, 01 august 2017 15:08

Fernando Aristeguieta, 25 de ani, atacantul lui FC Caracas, îi susține pe protestatari: "Demonstrațiile au fost liniștite la început. Până când poliția a tras! Gaze lacrimogene și gloanțe".

De trei ani continuă protestele în Venezuela. Opoziția din Parlament și milioane de oameni (mai ales studenți) încearcă să dea jos regimul brutal, dar președintele Nicolás Maduro, care conduce țara din 2013, după moartea dictatorului Hugo Chávez, se agață de putere. Și înnăbușă demonstrațiile în sânge. 125 de protestatari morți numai în acest an în ciocnirile violente cu poliția.

Unul dintre cei care se implică și luptă împotiva lui Maduro este Fernando Aristeguieta. Un atacant internațional, 25 de ani, 4 sezoane sub contract cu FC Nantes (2013-2017), întors de curând la FC Caracas, echipa la care a și debutat.

I-au ucis prietenul în luptele de stradă

"Manifestațiile au fost liniștite la început. Până când poliția a tras! Gaze lacrimogene și gloanțe", a declarat jucătorul într-un interviu pentru site-ul francez Brut. Prietenul lui cel mai bun, Miguel Castillo, a fost ucis în luna mai în luptele de stradă din capitală.

"El Colorado", cum este poreclit Aristeguieta, vorbește și de valul de crime care sufocă Venezuela: "Statistica asasinatelor din țară îți îngheață sângele. Sunt cifre pe care nici țări în război nu le ating". Își păstrează însă optimismul: "Sper că, în curând, te vom elibera, Venezuela mea iubită!", a spus acesta.

15.000 de oameniau fost răniți în violențele din 2017, 4.848 protestatari fiind arestați

28.479 de crime
au fost înregistrate în Venezuela în 2016, o medie de 91,8 asasinate la 100.000 de locuitori; în Caracas, media e de 140 de crime!

"Aici, ți-e frică să mai ieși în stradă. Poți fi ucis și pentru un telefon celular"

"Salariul minim lunar este sub 30 de euro. Cu acești bani, oamenii nu pot trăi, nu pot mânca, nu au ce să le ofere familiilor" Fernando Aristeguieta, atacant FC Caracas

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează