INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROCES

Antrenorul lui PSG a aflat când va fi judecat în urma acuzațiilor de rasism

Christophe Galtier
Christophe Galtier

Articol de - Publicat sambata, 01 iulie 2023 11:01 / Actualizat sambata, 01 iulie 2023 11:30

Christophe Galtier (56 de ani), încă sub contract cu PSG, a fost arestat preventiv în Franța după acuzațiile de rasism și islamofobie. În urma ultimelor audieri, procurorul Xavier Bonhomme a anunțat când va fi judecat antrenorul care a triumfat în Ligue 1 cu PSG în acest an.

De asemenea,  fiul adoptiv a lui Galtier, John Valovic-Galtier, a ieșit liber din arestul poliției, fără a fi aduse acuzații împotriva lui, notează RMC Sport.

Alexandru Mitriță s-a întors cu planuri mari la Craiova: „Sunt mult schimbat față de acum 4 ani!” + ce spune despre „trădarea” lui Băluță
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Alexandru Mitriță s-a întors cu planuri mari la Craiova: „Sunt mult schimbat față de acum 4 ani!” + ce spune despre „trădarea” lui Băluță

Cristophe Galtier va fi  judecat în iarnă

Conform unui comunicat emis de procurorul de la Nisa, Xavier Bonhomme, Christophe Galtier ar urma să fie judecat cu privire la acuzația de islamofobie și rasism pe 15 decembrie în fața Tribunalului Penal de la Nisa.

Galtier a fost arestat și audiat în cazul de rasism și islamofobie din perioada în care o antrena pe Nice, în sezonul 2021-2022. Christophe și fiul său sunt anchetați de poliția judiciară din Nisa.

Scandalul în care este implicat Galtier a pornit în aprilie, când RMC a publicat un mail trimis de Julien Fournier, fostul director sportiv de la Nice, celor din conducerea echipei de pe Coasta de Azur: 

„Galtier mi-a spus că trebuie să țin cont de identitatea orașului și că nu putem avea atât de mulți negri și musulmani în echipă. Mi-a mai spus că vrea să schimbe radical echipa și că vrea să limiteze cât mai mult posibil numărul de jucători musulmani”, susține Fournier în mail-ul trimis conducerii lui OGC Nice, potrivit RMC Sport.

Dacă va fi găsit vinovat, Galtier poate fi condamnat la trei ani de închisoare și amendat cu 45.000 de euro.

Fiul lui Galtier a fost eliberat 

Fiul antrenorului, John Valovic-Galtier, ar fi ieșit din arestul preventiv, fără a fi aduse acuzații împotriva lui. Anchetatorii l-au chestionat până dimineață cu privire la comentariile raportate de fostul director sportiv de la Nice, Julien Fournier, într-un email adresat conducerii.

Citește și alte știri:

Liverpool a transferat un internațional maghiar » Suma pe care o scot din buzunare „cormoranii”

Șoc la un club european uriaș! Toată lumea e de vânzare pentru a acoperi datoriile: „Au sunat deja jumătate din Europa”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează