INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPER LIGA EUROPEI

Reacție vehementă împotriva marilor cluburi: „Înființarea Super Ligii Europei e un act criminal! Luați-le banii, punctele, tot!”

Gary Neville, 46 de ani, legendă a lui Manchester United, se ridică vehement împotriva cluburilor din Premier League care vor să înființeze Super Liga Europei.
Gary Neville, 46 de ani, legendă a lui Manchester United, se ridică vehement împotriva cluburilor din Premier League care vor să înființeze Super Liga Europei.

Articol de GSP - Publicat luni, 19 aprilie 2021 00:15 / Actualizat luni, 19 aprilie 2021 09:06

Gary Neville, 46 de ani, legendă a lui Manchester United, se ridică vehement împotriva cluburilor din Premier League care vor să înființeze Super Liga Europei.

„Sunt dezgustat, în special de Manchester United și Liverpool! Vor să facă o competiție de unde să nu retrogradeze niciodată? Este o rușine absolută! Lăcomie pură. Conducătorii de la United, Liverpool, Chelsea și City nu au nimic în comun cu fotbalul din această țară. 

Manchester United, Arsenal și Spurs nici măcar nu sunt în Champions League. Au dreptul să fie acolo? E o glumă! Trebuie oprite aceste abuzuri. Destul! Cluburile din Anglia trebuie pedepsite, să li se ia toți banii, toate punctele și aruncate în subsolul clasamentului. Este un act criminal împotriva fanilor fotbalului din această țară”, a declarat Neville la Sky Sports.

Reacție vehementă împotriva marilor cluburi: „Înființarea Super Ligii Europei e un act criminal! Luați-le banii, punctele, tot!”

599 de meciuriare Neville pentru Manchester United, singurul club din cariera lui (1994 - 2011)

30 de trofeea câștigat Neville cu United, între care 12 campionate și două Ligi ale Campionilor

5 turnee finaleare în palmares Gary Neville: Euro '96, 2000 şi 2004 şi CM '98 şi 2006. Accidentat, a ratat Mondialul din 2002

UEFA amenință cluburile

UEFA, Asociația Fotbaliștilor din Premier League, Federația Spaniolă de Fotbal, LaLiga, Federația Italiană de Fotbal și Serie A au semnat o scrisoare categorică, imediat după apariția informațiilor privind noua competiție.

Măsurile cu care UEFA amenință echipele participante:

  • cluburile implicate vor fi interzise din toate competițiile interne, europene sau de nivel internațional
  • jucătorii lor pot fi interziși la echipele naționale

Cele 12 cluburi gata să fondeze Super Liga Europei:

  • Barcelona
  • Real Madrid
  • Atletico Madrid
  • Manchester United
  • Liverpool
  • Arsenal
  • Manchester City
  • Tottenham
  • Chelsea
  • Inter AC
  • Milan
  • Juventus

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

S-a stabilit finala Cupei Angliei! Leicester, victorie la limită cu Southampton

Rangers, încă o victorie de răsunet cu rivala Celtic! Ianis Hagi, doar rezervă în meciul din Cupa Scoției

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (21)
cornelcc
cornelcc  •  20 Aprilie 2021, 20:33

Suepr-Liga este doar primul pas in inlocuirea organizatiilor *** FIFA si UEFA. Chiar va inchipuiti ca cei 12 detinatori ai cluburilor, toti miliardari, nu si-au facut "temele"? Ca risca tot pentru nimic!? S-au saturat de dictatura unor organizatii care nu mai reprezinta pe nimeni, nici pe cei saraci, care nu mai au acces la masa bogatilor, dar nici pe bogati, pe cre ii dijmuieste la maxim! Incasarile enorme din drepturi TV, bilete, sponsorizari si orice alt sursa merg preponderent spre visteriile FIFA si UEFA, celor care investesc in achipe revenindu-le procente foarte mici din incasari. Fiind entitati initial private, reprezentand interesele unor organizatii private (echipe afiliate) pot fi inlocuite oricand de alte entitati cu acelasi obiect de activitate. Devenite stat-in-stat, cu legi proprii care de multe ori prevaleaza in disputa cu legislatia interna a tarilor afiliate, entitati care nu se supun controlului nici unei legislatii, practic incontrolabile, FIFA si UEFA au devenit indezirabile pentru multi oameni care investesc in fotbal enorm si care vor ca echipele sa fie beneficiarele muncii lor si nu cele doua organizatii. Recentele scandaluri de coruptie (Platini, Qatar, etc) peste care s-a asternut linistea prin schimbari la nivel de conducere nu fac decat sa dovedeasca inca odata ca cele 12 (doar 12, actualmente) au dreptate.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adwd
adwd  •  19 Aprilie 2021, 19:12

problema e ca jucatorii legitimati la supercluburi pot cere rezilierea contractelor. cei care au contracte pe final vor cere garantii. exact cum a spus cineva, daca clubul nu il mai vrea si el nu mai are dreptul de joc in uefa ce va face? oricum cred ca justitia va transa in favoarea jucatorului pentru dreptul acestuia la munca

vic_tor
vic_tor  •  19 Aprilie 2021, 16:25

fix romanii sunt suparati? noi oricum vedem fotbal adevarat doar la TV. ce conteaza ca ne uitam la Champions League sau la Super League ? Astea 12 pot trimite echipa a doua in campionatul intern si tot se bat sa castige

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close