INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Genoa - Torino, amânat de Covid » Ce nouă regulă s-a stabilit în Serie A în cazul focarelor

Genoa - Torino, amânat de Covid
Genoa - Torino, amânat de Covid

Articol de - Publicat joi, 01 octombrie 2020 15:47 / Actualizat joi, 01 octombrie 2020 15:47

Primul meci al noului sezon din Serie A s-a amânat deja din etapa a treia din cauza pandemiei. E vorba despre Genoa-Torino, programat sâmbătă, decizie luată de Consiliul Extraordinar. 

Echipa gazdă e decimată, după ce ieri a apărut și al 15-lea caz pozitiv, Valon Behrami, elvețianul fiind al 11-lea jucător infectat în focarul apărut. Primii ce au luat virusul au fost Perin și Schone, care au și lipsit în partida de la Napoli.

Nu se aplică la semifinalele și finala Cupei

Totodată, Liga italiană a stabilit noi reguli în situația altor "explozii" de COVID-19 la cluburi. Dacă o echipă are cel puțin zece cazuri, poate solicita amânarea meciului, dar numai o singură dată în timpul stagiunii! 

În cazul recidivei, trebuie să trimită în teren ce jucători mai are apți în lot, altfel e penalizată cu o înfrângere (0-3) la "masa verde". Regula se aplică și în Cupa Italiei, cu excepția semifinalelor și finalei, nemaiexistând date pentru recuperare.

Antrenament anulat

Genoa și-a anulat antrenamentul programat în această dimineață, la ordinul autorităților sanitare, în condițiile în care avea doar 12 fotbaliști disponibili, pe care voia să-i împartă în două grupuri de șase cu păstrarea distanțării sociale la pregătire.

Ajutor financiar de la FRF » Decizia luată de Federație, în plină pandemie

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează