INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

George Pușcaș a ajuns în Bari și a semnat contractul în această seară. De ce a plecat atacantul român de la Genoa! + Primele declarații pe aeroport

George Pușcaș, cu fularul lui Bari // Foto: X
George Pușcaș, cu fularul lui Bari // Foto: X

Articol de - Publicat vineri, 19 ianuarie 2024 16:45 / Actualizat vineri, 19 ianuarie 2024 19:17

George Pușcaș (27 de ani) a batut palma cu Bari, care-l ia sub formă de împrumut de la Genoa până la sfârșitul sezonului. „Ce m-a determinat să mă întorc la Bari? Orașul, directorul sportiv care m-a dorit mult și multe alte lucruri”, a declarat „tricolorul” la sosirea pe aeroportul Karol Wojtyła din Bari

UPDATE ORA 18:50

Pușcaș s-a pozat cu fularul noii sale echipe, după ce a trecut de ultimele formalități cu conducerea clubului biancoross, și urmează să se fotografieze și cu tricoul echipei din sudul Italiei. George va evolua cu numărul 47, după cum a anunțat printr-un lung comunicat de prezentare echipa de pe locul 10 din Serie B.

Atacantul român poate fi rezervă în meciul de duminică din Serie B, de pe terenul lui Ascoli, revenind la echipa din sudul Italiei după opt ani. „Tricolorul” vrea să joace pentru a nu rata convocarea la Euro 2024.

Emoții cu Salah » Căpitanul naționalei egiptene s-a accidentat în meciul cu Ghana. Cât ar putea lipsi
CAN 2024
Emoții cu Salah » Căpitanul naționalei egiptene s-a accidentat în meciul cu Ghana. Cât ar putea lipsi

S-a terminat și telenovela George Pușcaș. Atacantul român, care prindea din ce în ce mai puține minute la Genoa, a ales să plece în Serie B și să revină la echipa la care a evoluat în sezonul 2015-2016. 

Bari a rezolvat și ultimele detalii ale împrumutului său până în vară, când are drept de a-l transfera definitiv sau chiar obligația de a-l cumpăra în cazul în care „cocoșii" promovează. 

Mutarea lui Pușcaș a întârziat din cauza Grifonului rossoblu. Genoa nu i-a oferit „undă verde" lui George decât după ce s-a asigurat că are un backup pentru Mateo Retegui. 

L-a adus pe M'Baye Niang (29 de ani), senegalezul venit din postura de jucător liber după despărțirea de Adana Demirspor, pentru care avea 9 goluri în 18 partide.

George Pușcaș ar primi 500.000 de euro pentru cinci luni!

Pușcaș ar încasa un salariu mai mare decât primea la Genoa, circa 500.000 de euro până la finele stagiunii. El ar putea redebuta la Bari în confruntarea de duminică, de pe terenul lui Ascoli. Sigur va fi convocat în lotul biancorossilor, după cum anunță Corriere dello Sport și Tuttobari.

GP a ratat zborul de aseară Genova-Bari și a sosit abia astăzi spre prânz în orașul de pe coasta Adriaticii și capitala regiunii Apulia. Echipa pregătită de Pasquale Marino se află pe locul al zecelea cu 26 de puncte, la doar două „lungimi" de zona de play-off.

George Pușcaș este al optulea fotbalist român la Bari

Bari are în lot nu mai puțin de nouă jucători cu profil ofensiv, dar Pușcaș ar urma să fie titularizat în viitorul apropiat într-un sistem cu trei atacanți. George a avut mai multe oferte și a ales să joace în liga cadetă pentru a rămâne în atenția selecționerului Edi Iordănescu, sperând la un loc în efectivul naționalei României la Euro 2024. 

5goluri și un assist a reușit George Pușcaș în cele 18 meciuri disputate în Serie B pentru Bari în sezonul 2015-2016. La națională, are 39 de selecții și 11 goluri

În echipa lui Alberto Gilardino nu a prins în acest sezon decât 282 de minute din 10 partide și a dat o singură pasă de gol.

Vârful de 27 de ani este al optulea fotbalist român din istoria lui Bari. Înaintea lui au jucat Ioan Bogdan (1947-1948), urmat de Josef Fabian (1949-1951), care a avut 15 goluri marcate în 63 de apariții, Florin Răducioiu (1990-1991), Paul Codrea (2010-2011), Marius Stoian (2011-2012), Alexandru Pena (2012-2014) și Ionuț Rada (2015-2016).

Pușcaș e alegerea corectă, Bari are nevoie de el și viceversa. George are o mare forță fizică, o calitate ce-i permite să-și depășească rivalii și să atace direct careul advers. Are încredere mare în posibilitățile sale.

Ionuț Rada, fost fundaș Bari

Citește și alte știri de fotbal internațional:

„Bombă” de ultim moment: Atletico Madrid vrea să-i achite clauza de reziliere lui Horațiu Moldovan!
RAPID
„Bombă” de ultim moment: Atletico Madrid vrea să-i achite clauza de reziliere lui Horațiu Moldovan!
Eroul lui Napoli, „dublă” în semifinala Supercupei în doar 14 minute » Cum i-a speriat pe fanii campioanei!
ITALIA
Eroul lui Napoli, „dublă” în semifinala Supercupei în doar 14 minute » Cum i-a speriat pe fanii campioanei!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Mu13_Mop_Prodanca
Mu13_Mop_Prodanca  •  20 Ianuarie 2024, 13:44

Mi-ar fi si rusine sa scriu stiri legat de asta, slab rau de tot

penultimul
penultimul  •  20 Ianuarie 2024, 07:37
Postat de username_2 pe 19 Ianuarie 2024, 20:48

George Pușcaș a ajuns la Bari și a bătut palma, fabulos...mult succes George Pușcaș la Bari

Succes la bătut palma.

username_2
username_2  •  19 Ianuarie 2024, 20:48

George Pușcaș a ajuns la Bari și a bătut palma, fabulos...mult succes George Pușcaș la Bari

Vezi toate comentariile (4)
Comentează