INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO U21

Germania lui Kuntz, campioana născută peste noapte » Cum au câștigat nemții EURO u21 fără 10 oameni de bază

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 01 iulie 2017 09:07

Germania a câștigat EURO u21, 1-0, cu Spania u21. Selecționerul Stefan Kuntz, campionul european din 1996, a inventat practic o nouă echipă a Gemaniei, după ce selecționerul echipei mari, Joachim Low i-a luat 8 jucători la Cupa Confederațiiilor, iar alți doi s-au accidentat.

E vara Germaniei în fotbal! Naționala mare, varianta B, joacă mâine finala Cupei Confederațiilor, iar cea mică, Under 21, este de vineri noua campioană a Europei. Un triumf la care nici cei mai fideli suporteri nu visau la startul competiției.

Fără 10 la start

Spania, învinsa din finală, și Italia erau marile favorite. Nemții? Veniseră în Polonia cu un selecționer, Stefan Kuntz, 54 de ani, care acum un an, când i s-a propus funcția, era în conducerea lui FC Kaiserslautern. Iar echipa, una încropită.

Joachim Low hotărâse să testeze în Rusia mai mulți jucători din "next generation" și a luat de la tineret nu mai puțin de opt, în frunte cu Leon Goretzka, Joshua Kimmich, Mathias Ginter și Timo Werner. Mai puneți-i la socoteală pe accidentații Theo Weigl (Dortmund) și Leroy Sane (Man. City) și veți avea în față un tablou deloc încurajator pentru un selecționer aflat în pragul unui turneu de anvergură.

Au crescut de la un meci la altul

Dar Kuntz s-a descurcat în cele din urmă ca să pună pe picioare o trupă competitivă. Una care a crescut, practic, în timpul turneului final. De la un meci la altul. Și pe care semifinala de foc cu Anglia, decisă abia la lovituri de departajare, a ajutat-o să-și umple "rezervoarele" cu moralul necesar abordării unui gigant precum Spania.

O Spanie ce făcuse ravagii până atunci, 4 victorii, 12 goluri marcate!, dar pe care a supus-o în finala de la Cracovia mai ușor decât era de așteptat. 

Vezi AICI video

2titluri de campioană a Europei are Germania la Under 21. Pe primul l-a cucerit în 2009

e locul pe care terminaseră nemții în grupă. Singurul eșec, 0-1 cu Italia, i-a ajutat să evite Spania în semifinale

 Un nou contract pentru Kuntz

Devenit campion european la "tineret", ca antrenor, pe 30 iunie, ziua în care, acum 21 de ani, câștigase Euro 1996 ca jucător, Stefan Kuntz va fi păstrat în funcția de selecționer. "Imediat ce ajungem acasă vom negocia cu Stefan un nou contract, până-n 2020", a promis președintele Federației, Reinhard Grindel. 

"Nu mi-am închipuit că o echipă poate lupta așa cum am făcut-o noi în seara asta. Nu sunt înalt, dar uite că uneori dau și cu capul. Chiar foarte bine" Mitchell Weiser, autorul golului Germaniei 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează