INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2019

Germania U21 - Danemarca U21 3-1 / Marco Richter, un neamț atipic » Două goluri și un assist

FOTO: GettyImages
FOTO: GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 19 iunie 2019 12:54

Marco Richter (21 de ani), eroul nemților cu Danemarca, două goluri și un assist, e fragil psihic și are nevoie tot timpul de susținere pentru a „exploda” pe teren. În iarnă era convins că nu va prinde lotul pentru Euro.

Germania - Serbia (joi, 22:00, TVR 1, TVR HD)

Jucătorii germani sunt recunoscuți pentru determinarea lor pe teren. Nu degeaba se spune că pe ei ești sigur că i-ai învins abia după ce au urcat în autocar. Privit din acest punct de vedere, Marco Richter, omul meciul cu Danemarca U21 (3-1), cu două goluri și un assist, este un neamț atipic. 

Atacantul de 21 ani e genul care are nevoie tot timpul de încurajări și de susținere pentru a-și atinge potențialul maxim. Mare fan al fostului internațional olandez Roy Makaay, Marco a acuzat o vreme eșecul de la Bayern (2004-2012), unde n-a reușit să se impună, fiind nevoit să plece la rivala bavareză FC Augsburg.

Aproape întreg corpul său e plin de tatuaje și mesaje motivaționale. Și-a desenat aripi de înger și o cruce pe spate, pe unul dintre brațe descoperi un rozariu, pe celălalt e chiar el, cu piciorul pe minge, privind spre stadion.  „Acest puști speră să-și tranforme visul în realitate”, explică Richter.

Motto-urile sale: „Nu vei reuși să ajungi la vârf dacă vei respecta regulile” și „Crede în tine și vei fi de neoprit”. 

La începutul anului însă, Marco nu prea mai credea în el. I-a și mărturisit selecționerului Stefan Kuntz că nu se vede la Europeanul de tineret din Italia.

Fostul internațional l-a asigurat însă că mizează pe el și de atunci s-a ocupat personal ca Richter să simtă tot timpul încrederea lui. Iar acum culege roadele. 

32 de meciuri și 2 goluri a adunat Richter în tricoul lui FC Augsburg în ultimele două sezoane

5selecții și 3 goluri are atacantul de 21 de ani la naționala de tineret a Germaniei

VEZI ȘI:

Eden Hazard a părăsit grupul » Ce mesaj de rămas bun le-a transmis belgianul foștilor colegi de la Chelsea

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează