INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GEST

Gest fantastic al unui jucător maghiar din Bundesliga: „Am posibilitatea de a salva viața unui om cu foarte puțin efort”

Willi Orban, după intervenția la care a fost supus / Sursă foto: Instagram
Willi Orban, după intervenția la care a fost supus / Sursă foto: Instagram

Articol de - Publicat duminica, 12 februarie 2023 17:17 / Actualizat duminica, 12 februarie 2023 18:43

Willi Orban (30 de ani), fotbalistul maghiar al lui RB Leipzig, a luat o hotărâre importantă înaintea meciului echipei sale cu Union Berlin, pierdut cu 1-2. Fundașul central a absentat de la partida de sâmbătă dintr-un motiv nobil. 

După ce în 2017 s-a înscris într-un program de donare de celule stem, Orban a fost informat recent că s-a identificat un pacient cu care e compatibil. Miercuri, cu trei zile înaintea meciului cu Union Berlin, fotbalistul a suportat intervenția respectivă, iar medicii i-au recomandat 10 zile de repaus.

Willi Orban: „Am posibilitatea de a salva viața unuim om, nu există două opțiuni”

„Bineînțeles că am fost surprins când am fost informat că sunt donator compatibil, dar nu m-am îndoit niciodată. Am posibilitatea de a salva viața unui om cu foarte puțin efort, nu există două opțiuni pentru mine.

Sper foarte mult ca să pot ajuta la însănătoșirea persoanei respective. În ciuda tuturor ambițiilor mele pe plan sportiv, acestea trec pe locul secund. Toată lumea care mă cunoaște știe că voi da totul pentru a reveni cât mai repede în echipă. Mi-aș dori să se înscrie mai mulți oameni. E un proces foarte simplu”, a punctat fotbalistul maghiar, conform portalului Ouest France

Willi Orban, piesă de bază și în naționala Ungariei, e titular incontestabil la Leipzig, unde în acest sezon a marcat de trei ori în 19 apariții.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

I-a salvat carnetul de antrenor! Ce pariu a câștigat Ancelotti cu „Balonul de Argint” Valverde

VIDEO „Motorul jocului la Empoli” » Laude pentru un internațional român din Serie A

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
propaganda
propaganda  •  12 Februarie 2023, 20:34

Bravo lui, insa e neamt. E nascut in Germania, mama lui fiind poloneza si tatal maghiar.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează