INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Gest superb al lui Leo Messi: s-a întâlnit cu minunea naționalei de pitici a Argentinei » La 15 ani, suferă de acondroplazie

Leo Messi și Diego Serpentini, două mari talente argentiniene
Leo Messi și Diego Serpentini, două mari talente argentiniene

Articol de - Publicat luni, 28 mai 2018 14:11

Leo Messi s-a întâlnit pe teren cu Diego Serpentini, minunea naționalei de pitici a Argentinei. Puștiul de 15 ani, care suferă de acondroplazie, o maladie ce provoacă nanism.

"O imagine ce va face turul lumii", a scris Olé. Antrenamentul naționalei Argentinei se încheiase pe stadionul lui Huracán, "Tomás A. Ducó". Miile de oameni din tribune, foarte mulți copii, scandau "Messi, Messi".

"E un crack"

La centrul terenului, Leo Messi s-a așezat pe minge. Lângă el venise Diego Serpentini, care are 15 ani, dar numai un metru înălțime. E vedeta naționalei de pitici a Argentinei, un puști ce driblează cu mare abilitate. A luat un balon și a trecut la jonglerii, în fața starului Barcelonei și a colegilor săi. A făcut niște fente care l-au impresionat pe Kun Agüero: "E un crack!".


Toți copiii din tribune au purtat tricoul Argentinei pe care scria Messi

Joacă fotbal în 11, la juniorii lui Everton

Dieguito era încântat să stea alături de Leo. Și căpitanul albicelest, la fel. Au vorbit, s-au fotografiat împreună, băiatul era numai un zâmbet. Suferă de acondroplazie, o maladie congenitală ce provoacă o formă disproporționată de nanism. Oprește creșterea oaselor membrelor, însă trunchiul se dezvoltă normal. Și boala nu influențează dezvoltarea intelectuală.

Serpentini, pătimaș fan al Bocăi Juniors, a debutat și la juniorii lui Everton de La Plata, la fotbal în 11. Duminică, el și-a împlinit visul. S-a întâlnit cu Messi.

"Leo, te rog, fie-ți milă de mine!"

Antonio Mohamed, 48 de ani, cunoscut ca El Turco, a fost primul care l-a întâmpinat pe Messi în arena lui Huracán. Fost jucător și antrenor la această echipă, tocmai a fost numit la Celta Vigo, având contract pe două sezoane. "L-am îmbrățișat și i-am urat noroc la Mondial.

I-am spus: «Leo, te rog, fie-ți milă de mine în Spania!». A zâmbit", a povestit Mohamed. "Sunt un fanatic susținător al lui Messi. Sper să fie campion mondial, asta își doresc toți argentinienii". 

"Aș da la schimb un titlu cu Barcelona pentru unul cu naționala. Câștigarea unui trofeu cu Argentina ar fi ceva unic"
Leo Messi, căpitan Argentina

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează