CAMPIONATE  ·  GERMANIA

Ghidul Bundesliga în pandemie. 14 lucruri pe care trebuie să le știm înaintea etapei de azi

Fani „de carton” vor susține Borussia Monchengladbach la meciurile pe teren propriu din Bundesliga
Fani „de carton” vor susține Borussia Monchengladbach la meciurile pe teren propriu din Bundesliga

Articol de - Publicat sambata, 16 mai 2020 10:56

Cele mai importante aspecte înainte de reluarea Bundesliga: antrenorii n-au obligația de a purta mască, un club dezinfectează și mingiile, regulile jocului n-au fost schimbate, cu excepția faptului că se pot face 5 schimbări, în loc de 3. 

De asemenea, un jucător nu trebuie înlocuit dacă tușește sau strănută pe teren.

Bundesliga, în condiții speciale

Toată Europa este astăzi cu ochii pe Bundesliga. Primul campionat mare din Europa care-și reia activitatea în plină pandemie de coronavirus este văzut de lumea întreagă ca un adevărat experiment și, totodată, drept un exemplu. Iar Bild Zeitung, cel mai mare ziar din Europa, a publicat un veritabil ghid, cu multe informații despre cum vor decurge lucrurile pe stadioane de acum încolo: 

 1. Liga germană (DFL) a eliminat obligativitatea ca antrenorii să poarte mască. E de ajuns să respecte distanța de siguranță de 1,5 metri. 
 2. Regulile jocului n-au suferit modificări din cauza coronavirusului. Singura excepție, sunt permise 5 schimbări (3 până acum) 
 3. Nu toți jucătorii își vor primi de acum salariile întregi. La multe cluburi, Leverkusen, Hertha, Leipzig, Köln, Freiburg, Mainz, Dusseldorf, Frankfurt, Gladbach și Schalke, reducerile salariale se mențin până-n iunie. 
 4. Nu există distanță minimă față de arbitri. Nu s-a decis ca arbitrii să arate "galben" mai repede atunci când jucătorul sau jucătorii se îndreaptă către el, să protesteze, sau când se formează aglomerări. 
 5. Nu s-a renunțat la VAR. Iar asistenții video nu sunt obligați să poarte mască decât atunci când merg la toaletă. În studio sunt separați prin panouri de plexiglas. 
 6. Un jucător nu va fi înlocuit dacă tușește sau strănută pe teren. 
 7. Dacă fanii se adună în fața stadionului, clubul gazdă și poliția locală vor decide dacă e cazul ca meciul să fie abandonat. 
 8. Prezența crainicului pe stadion a rămas la latitudinea clubului-gazdă. Totul e să se respecte numărul maxim de persoane, 300. 
 9. Nu e clar dacă la final se poate face schimb de tricouri. Dar e interzis ca jucătorii să-și dea mâna sau să se îmbrățișeze. 
 10. Lotul fiecărei echipe poate cuprinde între 25 și 30 de jucători. Pentru a putea juca trebuie ca măcar 15 să fie sănătoși. 
 11. Nu există obligativitatea ca jucătorii să poarte mănuși de protecție pe teren. 
 12. În cazul în care un jucător e testat pozitiv în ziua meciului, deciziile care se impun sunt luate de DSP-ul local. 
 13. Au fost menținute interviurile luate la marginea terenului. Trebuie doar să se respecte distanța de minimum 1,5 metri. 
 14. Sunt prevăzuți 4 copii de mingi, cu vârsta de minimum 16 ani. Vor fi utilizate 30 de baloane, nu există obligativitatea dezinfectării lor, dar Eintracht Frankfurt a decis s-o facă, în pauza meciului.

Match Preview. Bundesliga revine sâmbătă cu un duel puternic. Dortmund o înfruntă pe Schalke

Citește mai multe știri despre Bundesliga:Detalii despre fiica lui Putin, pe care a fost testat vaccinul anti-COVID. Ce s-a aflat despre Maria
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:00 WTA Praga
Simona Halep - Magdalena Frech
Digi 1
21:00 Snooker
Semifinale CM Snooker
Eurosport
22:00 Champions League
Barcelona - Bayern Munchen
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
Program TV complet

Liga 1

Acum, în direct

Urmărește aici

acum!
×