INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Gianluca Vialli a învins cancerul după 17 luni de chemioterapie: „Mă pot uita în oglindă și sunt norocos față de alții”

Gianluca Vialli în tricoul lui Chelsea, în 1998 // sursă foto: Guliver/gettyimages +30   FOTO
Gianluca Vialli în tricoul lui Chelsea, în 1998 // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 13 aprilie 2020 11:07

Gianluca Vialli, 55 de ani, s-a vindecat de cancer după o perioadă de tratament de 17 luni. „Te lupți cu frica morții, concentrându-te la ceea ce iubești cu adevărat. În izolare, aproape că trăiesc într-o atmosferă Zen”.

Mai vin și vești bune din Italia, atât de lovită de dramele miilor de morți de coronavirus. E cazul lui Gianluca Vialli, ferit de COVID-19, dar care s-a luptat mult pentru viața lui și a învins un cancer la pancreas după 17 luni!

Atât a suferit în cele două cicluri de chemioterapie. „Sunt bine și fericit. În decembrie, am încheiat a doua tură de nouă luni de tratament. Testele au arătat că am scăpat de boală. Dar, deși sunt în siguranță, tot stau cu sufletul la gură", mărturisește italianul de 55 de ani.

Gianluca Vialli: „Vor fi traume enorme"

Interviul acordat pentru „La Repubblica" este emoționant, fostul vârf de la Sampdoria, Chelsea și Juventus comparându-și situația cu cea a pacienților de coronavirus: „A fost dificil, chiar și pentru un tip puternic fizic și mental.

Să-mi recâștig sănătatea înseamnă să mă uit în oglindă, să-mi văd părul cum crește, să nu îmi mai desenez sprâncenele cu un creion. Mă simt norocos față de alții. Și mă gândesc la cei din spitale obligați să moară singuri, fără ca rudele să le fie aproape la pat, și nici măcar la funeralii. Criza va lăsa traume enorme în țară, emoționale, morale și economice".

Gianluca Vialli: „În liniștea ce ne înconjoară există aproape o atmosferă Zen”

Internaționalul cu 16 goluri și 59 de selecții în squadra azzurra a vorbit despre chinul izolării: „Te lupți cu frica de a muri concentrându-te la ceea ce iubești cu adevărat și la cât de mult vrei să te întorci la lucruri bune. 

În imensa liniște ce ne înconjoară există aproape o atmosferă Zen. Putem auzi cântecul păsărilor în aglomerațiile din metropole, vedem cum dispare smogul, chiar după ce unii au jignit-o pe acea minunată fetiță, Greta Thunberg".

„Va fi minunat când fotbalul și sportul vor reîncepe, iar emoțiile și amintirile ne vor ajuta să ne recuperăm viețile. Sper să ne păstrăm solidaritatea și să nu-i uităm pe eroii generoși din spitale" 
Gianlica Vialli, fost atacant italian

GALERIE FOTO. Cadre inedite din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+26 FOTO

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește mai multe știri despre Italia și fotbalul european:

Florin Răducioiu le-a vorbit italienilor despre Ianis Hagi: „Nu cred că e de Lazio. Are o mare problemă”

Conflict deschis la Barcelona înainte de alegeri: „Clubul este în faliment! Trebuie s-o luăm de la zero”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
badeadorian
badeadorian  •  13 Aprilie 2020, 17:06
Postat de Radu Vernescu pe 13 Aprilie 2020, 12:38

Iar a vindecat chemioterapie pe cineva de cancer. Hahaha. De ce nu mentionati ca ei considera vindecat pe cineva care supravietuieste 5 ani. Daca expira dupa 5 ani si o zi (in urma tratamentului de distrugerii a organismului) nu mai conteaza. Sa va fie rusine.

Aveti o problema domnule Vernescu ... chimioterapia este o ultima solutie pentru a invinge cancerul !!! Fara chimioterapie omul bolnav mai are de trait cateva luni, in cel mai fericit caz !! Cu riscul de afectare ( nu distrugere cum afirmati ''stiintia-voastra'' ) a organismului , omul castiga 5 ani sau mai mult !!! Am exemplul unei persoane dragi vindecate cu ajutorul chimioterapiei , dupa 7 ani este bine multumesc !!! Daca domnia voastra sunteti adeptul 'King James Bible', este strict problema entitatii dv. ...dar numai incercati sa fiti 'influencer'' ... ca deveniti vecin cu 'mister Penibil' fara sa stiti !!! Sa fiti sanatos , in aceasta perioada ... ;)

706409849468094
Radu Vernescu  •  13 Aprilie 2020, 12:38

Iar a vindecat chemioterapie pe cineva de cancer. Hahaha. De ce nu mentionati ca ei considera vindecat pe cineva care supravietuieste 5 ani. Daca expira dupa 5 ani si o zi (in urma tratamentului de distrugerii a organismului) nu mai conteaza. Sa va fie rusine.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează