INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS

VIDEO Gianluigi Buffon explică revenirea la Juventus: „Invitaţia Doamnei nu se refuză” » De ce a refuzat banderola și numărul 1

Gianluigi Buffon // FOTO: facebook.com/Juventus/
Gianluigi Buffon // FOTO: facebook.com/Juventus/

Articol de - Publicat vineri, 05 iulie 2019 16:36

Gianluigi Buffon, 41 de ani, explică revenirea la Juventus: „A fost cea mai bună alegere şi clubul nu mi-a făcut vreo favoare. Mi-au oferit banderola de căpitan şi tricoul cu numărul 1, dar nu am venit să iau locul nimănui!”

Gianluigi Buffon s-a întors la Torino după un sezon de rătăcire la PSG şi a ales să se retragă de la Juventus. A semnat până în 2020, va primi un salariu de 1,5 milioane de euro plus bonusuri şi nu a pus condiţii, chiar dacă mai are nevoie de 8 meciuri să bată recordul lui Maldini în Serie A
Invitaţia Doamnei nu se refuză. A fost cea mai bună alegere, fiindcă mă întorc acasă. Trăiesc una din cele mai fericite zile, viaţa e incredibilă. Clubul nu mi-a făcut vreo favoare şi n-am venit să iau locul nimănui!, a declarat portarul italian de 41 de ani.

 

Va apăra cu 77?

Gigi a explicat că a refuzat statutul de vedetă: „Szczęsny s-a oferit să-mi dea înapoi tricoul cu numărul 1, iar Chiellini banderola. Sunt mândru să am un căpitan ca Giorgio, care e ca un frate pentru mine. M-am gândit să iau tricoul cu numărul 77, mi-a purtat noroc la Parma, de acolo am venit la Juventus. Sper să mă ridic la înălţimea aşteptărilor, am aceeaşi motivaţie ca până acum şi vreau să visez până la capăt. După Neymar şi Mbappè, voi juca şi cu Ronaldo, pe care l-am întâlnit numai ca adversar. Abia aştept să ne cunoaştem!". 

„Nu am venit aici pentru a juca un număr de minute sau să mă uit la secundele în teren. Există ierarhii deja stabilite şi titularul e Szczęsny. Dar dacă va fi nevoie de mine, eu sunt pregătit”

„În viaţă şi în sport, nu poţi începe mereu un sezon gândindu-te să câştigi Liga Campionilor. Sunt zece luni importante pentru a ajunge în finală şi orice se poate întâmpla pe parcurs”Gianluigi Buffon, portar Juventus

901meciuri are Buffon la echipele de club, Parma, Juventus şi PSG, cu 640 în Serie A. Deţine recordul de selecţii în naţionă, cu 176 de partide

23 de trofee a cucerit la cluburi şi titlul mondial cu squadra azzurra

Citește și:

Arturo Vidal este dorit de Antonio Conte la Internazionale Milano

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
5abie.spintecatoru
5abie.spintecatoru  •  05 Iulie 2019, 19:51

Un adevărat gentleman

chromophobia
chromophobia  •  05 Iulie 2019, 17:01

Cel mai bun portar.O sa fie trista ziua cand o sa se retraga Buffon

Vezi toate comentariile (2)
Comentează