INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Gianni Infantino, reales la al 69-lea Congres: „FIFA a devenit ce trebuie să fie”

Gianni Infantino
Gianni Infantino

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 iunie 2019 16:47

Gianni Infantino (49 de ani) a fost reales în funcția de președinte al FIFA.

Elvețianul își va începe cel de-al doilea mandat în fruntea forului mondial și va ocupa funcția de președinte până în anul 2023.

La Paris a avut loc cel de-al 69-lea Congres, iar Infantino a ținut să evidențieze lucrurile pozitive pe care le-a făcut pentru fotbalul mondial.

FIFA a încetat să mai fie toxică, aproape penală, devenind ceea ce trebuie să fie, o organizaţie care se preocupă de fotbalul.

Aceşti ultimi trei ani nu au fost perfecţi. Am făcut greşeli, cu siguranţă, am încercat să îmbunătăţim lucrurile pentru ca ele să fie mai bune. Însă astăzi, în această zi de alegeri, nimeni nu mai vorbeşte de criză, de reconstrucţia FIFA de la zero. Nimeni nu mai vorbeşte de scandaluri, de corupţie. Vorbim doar de fotbal. Cred că se poate spune cel puţin că am inversat situaţia”, a spus Infantino la Congres.

Apără arbitrajul video

Deși arbitrajul video a stârnit diverse controverse, Infantino a luat apărarea noului sistem, fiind de părere că ușurează munca arbitrilor.

„Sistemul VAR nu schimbă jocul. Îi ajută pe arbitri, care fac o muncă incredibil de grea. A fost un succes la Mondial. Imaginaţi-vă cum ar fi fost fără VAR. Cu siguranţă unul diferit, însă unul cu mai multă nedreptate. Nu este perfect, dar se apropie mult de perfecţiune”, a mai spus Infantino la Congres.

Din 2016 este Infantino la conducere, după ce l-a înlocuit pe elvețianul Sepp Vlatter.

VEZI ȘI:

NORVEGIA - ROMÂNIA // Trimisul special GSP, la pas prin Oslo » Facilitățile de care au parte nordicii

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează