INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

Gianni Infantino, răspuns halucinant în legătură cu condițiile inumane de muncă pe șantierele Mondialului din Qatar!

Articol de - Publicat marti, 03 mai 2022 12:42 / Actualizat marti, 03 mai 2022 13:41

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a ținut o conferință la Institutul Milken, din Los Angeles, unde a negat că au murit peste 6.500 de muncitori asiatici pe stadioanele turneului final și a spus că nu se gândește să recompenseze familiile victimelor.

Mai sunt 201 zile până la startul Mondialului, pe 21 noiembrie, și Gianni Infantino nu recunoaște nici acum dramele de pe șantierele turneului final din Qatar. 

Peste 6.500 de muncitori asiatici, în principal nepalezi, indieni, pakistanezi și srilankezi, și-au pierdut viața lucrând în condiții înfiorătoare în ultimii zece ani pe stadioanele din Doha, Al-Khor, Al-Rayyan sau Al-Wakrah. Luni la rând câte 12 ore zilnic într-o căldură copleșitoare și fără zile libere. Președintele FIFA tratează aceste probleme cu superficialitate. 

Gianni Infantino: „Aceasta nu e caritate”

Invitat la o conferință în America, la Institutul Milken, la Santa Monica, Los Angeles, i-a uluit pe jurnaliști cu răspunsurile lui. Dezminte că ar fi murit atâția oameni și nu plănuiește să despăgubească familiile victimelor. 

Vorbește de „demnitate și mândrie”, de impunerea unui salariu minim și de condiții de muncă mai bune. Ocolind adevăratele probleme cu care s-au confruntat muncitorii în Qatar din 2010, anul în care statul arab a câștigat dreptul de a organiza CM 2022. 

„Când vorbim despre acest subiect, al muncii, al muncii dure chiar, să nu uităm un lucru. Părinții mei au imigrat din Italia în Elveția. Nu e atât de departe. Totuși, când dai cuiva să muncească, fie și în condiții speciale, îi dai demnitate și mândrie. Aceasta nu e caritate, nu se face caritate. Nu-i oferi ceva unei persoane și îi spui: «Stai unde ești. Îți dau ceva și eu mă simt bine»”, a declarat oficialul șefului forului de la Zürich, potrivit L'Équipe. 

Gianni Infantino: „Doar 3 decese au fost înregistrate" 

Nu acceptă că peste 6.500 de muncitori s-au stins în Qatar. „Doar trei decese au fost înregistrate pe șantierele pentru Mondial", a afirmat el, completând: „Șase mii de persoane au murit pe alte șantiere. Iar FIFA nu e poliția lumii și nici responsabilă pentru tot ce se petrece pe planetă. Dar, grație FIFA, grație fotbalului, am putut aborda statutul celor 1,5 milioane de muncitori din Qatar”.

Toamna trecută, Blick informa că Infantino s-a mutat cu familia la Doha pentru a superviza întreg planul turneului final.

Citește și: 

Dinamo ia bonus pentru succesul lui Sorescu în Polonia » Și e aproape de a cuceri și titlul!

Ajuns rezervă la Barcelona, Memphis Depay și-a decis viitorul!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
114903197365398
Dan Popescu  •  03 Mai 2022, 17:39

Un nimic murdar....sunt prea mulți bani la mijloc...si omul NU ARE DE UNDE SA RECOMPENSEZE FAMILIILE VICTIMELOR!!! E OCUPAT PREA TARE *** AIA CU BANI MULTI...CA DE...CUM A AJUNS CM DE FOTBAL ACOLO???? PE MERIT NU??? ADICA, VA ROG...AIA O SA FIE CAMPIONII LUMII IN CURAND.. ???????????? Sau o fi ca la Mastercard,ori altele...PRICELESS...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mishu_74
mishu_74  •  03 Mai 2022, 15:06

Infantino, un alt *** ca atatia altii ai acestei organizatii...priceless faza cu parintii emigranti, doar doar castiga ceva la empatie, dar e total pe langa cu realitatea traita de emigranti. el practic s-a nascut gata elvetian.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează