INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  IERARHIE

Gică Hagi, înaintea lui Neymar și Salah în Top 100 all-time: „Unul dintre cei mai creativi ai istoriei" » Surprize mari la Top 10: „Nu-mi pare rău pentru Cristiano"

Hagi, trecând printre Simeone și Sensini în România - Argentina 3-2 la CM 1994 Foto: Imago
Hagi, trecând printre Simeone și Sensini în România - Argentina 3-2 la CM 1994 Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2024 15:59 / Actualizat marti, 26 martie 2024 16:18

Gică Hagi, ex-Steaua, Real Madrid, Barcelona și Galatasaray, a fost inclus în Top 100 al tuturor timpurilor de unul dintre cei mai importanți jurnaliști sportivi britanici, Oliver Holt (Daily Mail). Cristiano Ronaldo și Leo Messi sunt amândoi în Top 10, dar la poluri opuse.

Gică Hagi, 59 de ani astăzi, e considerat cel mai bun jucător al României, cu o carieră de aproape două decenii, între 1982 și 2001, evoluând și la cele mai mari cluburi spaniole.

Avertisment: „Doar Drăgușin nu e suficient
STRANIERI
Avertisment: „Doar Drăgușin nu e suficient" » De ce ar trebui Tottenham să mai cumpere un fundaș central

„Hagi, unul dintre cei mai fascinanți decari”. Locul 89

Oliver Holt (Daily Mail), 57 de ani, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști sportivi englezi ai momentului, a realizat propriul Top 100 al istoriei fotbalulului, iar Hagi apare pe locul 89, înaintea unor nume importante, precum Neymar (99), Netzer (98), Salah (94) sau Gerrard (92).

„Maradona al Carpaților a jucat la trei Cupe Mondiale și la Real Madrid, Barcelona și Galatasaray, fiind unul dintre cei mai creativi și mai fascinanți decari", a comentat Holt în dreptul său.

Stoichkov, mult în fața lui Hagi. Top 3: Messi, Pele, Maradona. Cristiano Ronaldo, pe 10

Hristo Stoichkov, bulgarul care i-a fost rival, dar și coleg și prieten lui Hagi, e mult mai bine clasat în această ierarhie, pe poziția 43.

În opinia insularului, Mbappe (16) i-a depășit pe Eusebio (17), Ronaldinho (18), Roberto Baggio (19), Platini (20) și Van Basten (21), surprinzând cu poziția lui Cristiano Ronaldo. Doar pe locul 10.

Top 10 e format din șapte stele sud-americane, patru braziliene și trei argentiniene, și numai trei vedete europene.

Messi e primul, urmat de Pele și Maradona. Cruyff și Zidane sunt pe 4 și 5. În spatele lor vin, în ordine, Di Stefano, Ronaldo Nazario, Garrincha, Zico și Cristiano.

„Cristiano Ronaldo nu mi-a încălzit sufletul așa cum a făcut-o Messi”

Holt și-a cerut scuze pentru că nu a inclus jucători faimoși, ca Ibrahimovic, Hazard ori Suarez, Batistuta, Owen sau Aguero. Dar nu îi pare rău că l-a trecut pe Ronaldo portughezul pe locul 10.

„Cristiano nu mi-a încălzit sufletul așa cum a făcut-o Messi", a afirmat jurnalistul englez, acceptând că „mulți nu vor fi de acord cu mine".

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Un cunoscut star brazilian a fost suspendat. Motivul sancțiunii și cât va sta atacantul de 27 de ani pe tușă!
BRAZILIA
Un cunoscut star brazilian a fost suspendat. Motivul sancțiunii și cât va sta atacantul de 27 de ani pe tușă!
Dă în judecată un renumit ziarist pentru că l-a acuzat că are legături cu ISIS! De la ce a pornit scandalul cu tentă religioasă!
SPANIA
Dă în judecată un renumit ziarist pentru că l-a acuzat că are legături cu ISIS! De la ce a pornit scandalul cu tentă religioasă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
muzzi1
muzzi1  •  27 Martie 2024, 00:16
Postat de mishu_74 pe 26 Martie 2024, 19:09

acuma tine-ti telefonul deschis, poate te suna de la gsp pentru mai multe detalii...

e posibil, o sa le spun eu cum imi incalzeau sufletul Suvagau si Marcadonatu sau Biliboaca si Bituleanu! sau cum tremuram de placere cand juca Sorin Bagiu si la radio, Ilie Dobre spunea "balonul la Bagiu..."! :D

mishu_74
mishu_74  •  26 Martie 2024, 19:09
Postat de muzzi1 pe 26 Martie 2024, 17:23

atricol despre nimic! un neica nimeni a facut un top personal! am si eu unu cu Concindau, Ciocalteu, Sigartau, Marian Popa si Farcau! sau Fackau,nu mai stiu sigur! mai departe, jucatorii de la Portul din anii 90 , Popete, Puflene si Onisemiuc plus atacantii Ragea si Arapasu, Szijj si Panescu, Grigoras si Oprea Banica! pe cine intereseaza? pe nimeni,nici macar pe mine! ***

acuma tine-ti telefonul deschis, poate te suna de la gsp pentru mai multe detalii...

sevilla_19.86
sevilla_19.86  •  26 Martie 2024, 18:40

Cat urati tot ce este ramanesc...daca Hagi nu era mentionat totul era ok...cum a aparut un romana dati cu hate!Imi este mila de voi suflete moarte!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează