INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Gică Popescu a dezvăluit cum a refuzat oferta de la Real Madrid: „Îți iau mâna și semnez”

Articol de - Publicat miercuri, 10 iunie 2020 13:38

Gică Popescu și-a amintit cum „a început Generația de Aur” a României și a explicat cum a ales-o pe PSV Eindhoven în loc să accepte oferta de la Real Madrid.

Pe 9 iunie s-au împlinit trei decenii de la debutul la primul Mondial de după recâștigarea libertății, iar Gică Popescu și-a amintit nostalgic victoria cu 2-0 de la Bari contra URSS, la Italia 1990. „Așa a început Generația de Aur. Oferta de la Real Madrid" este titlul postării „Baciului" pe Facebook.

Contractul pe noptieră

„Tricolorul" aflat atunci 90 de minute pe „San Nicola" a povestit cum a dat cu piciorul șansei unui transfer colosal: „A doua zi, am primit prin intermediul lui Mircea Petescu, agentul meu de atunci, oferta de la Real Madrid. Mi-am pus contractul pe noptieră. Emil Săndoi, colegul meu de cameră, mi-a zis: «Dacă nu semnezi, lasă-mă că-ți iau mâna și semnez în locul tău!». Și Gică n-a făcut-o.

«Popescu deasupra tuturor»

„Peste două zile am refuzat. Un ziar din acei ani a scris după meciul cu URSS, o mare victorie cu golurile lui Marius Lăcătuș, «Gică Popescu deasupra tuturor». N-am semnat cu Real Madrid. M-am dus la PSV Eindhoven, marea campioană a Olandei și câștigătoare a Cupei Campionilor în 1988". Popescu avea s-ajungă în Spania în 1995, la rivala Barcelona, după escala la Tottenham. 

Gică Popescu a dezvăluit cum a refuzat oferta de la Real Madrid: „Îți iau mâna și semnez”
infografie Craiova 1991

22 de aniavea Gică Popescu când PSV l-a transferat de la Universitatea Craiova pentru echivalentul a 800.000 de euro

16 goluriîn 115 selecții are Gică Popescu pentru România

FOTO. Imagini de colecție din istoria lui Real Madrid

+36 FOTO

VIDEO Gică Popescu, povești de la Barcelona: „Cruyff era imens ca antrenor. Uriaș! Un vizionar. Un antrenor incredibil!"

Citește mai multe știri din La Liga 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
belane
belane  •  10 Iunie 2020, 21:39

...de aici i s-au atras si cateva antipatii in vestiar sau in presa mai ales ca in naivitatea lui cand a venit la Real, la conferinta de presa a spus ca-si doreste sa-l depaseasca pe Vazquez in realizari si declaratia a fost interpretata cu subinteles ca vezi doamne nu numai ca a venit sa-l inlocuiasca dar mai are pretentii si c-o sa-l depaseasca si din pacate nu l-a depasit :)) dar a jucat bine pentru Real mai ales in al doilea sezon. Nu e de mirare ca imediat ce Hagi a plecat la Brescia Martin Vazquez a si revenit la Real.

belane
belane  •  10 Iunie 2020, 21:34
Postat de Andreas Franz pe 10 Iunie 2020, 16:34

sunt deacord cu Idea ca Real Madrid nu era ce este astazi ,dar hagi de ce a mers acolo....si a jucat bine......popescu saracu cand stau sa ma gandesc, ce a scris in cartea lui ,cum ca na vrut sa joace la Steaua lui Valentin ceausescu, eu cred ca chisr nu facea fata....atunci. Eu sunt craiovean Fan get din 81,adica nu mergi la Real, si mergi la PSV.....sa-i spuna prostului.....El la momentul respectiv era umplutura.....nimic deosebit, el a crescut cu Nationala, ca la echipe, international nu a miscat nimic, pana la galatasaray. Nu degeaba a fost si in parnaie....este un ....jucator mediu, in schimb Hagi a fost un fenomen, indiferent unde a jucat, steaua, Real, brescia, barca,Gala.....pacat ca Nu a jucat la Craiova

Andreas acum sa fim realisti - motivele sunt sigur ca au fost si financiare si sportive - Ipotetic daca ar fi venit la Real Madrid, Popescu ar fi fost din start rezerva lui Hierro care rupea la acea vreme (a si fost golgeterul echipei in 92-93 din postura de mijlocas defensiv); uitat-te la Prosinecki care imediat s-a transferat la Real dupa ce a luat CCE cu Steaua Rosie Belgrad dar n-a jucat mai deloc. PSV il vandusera pe Koeman la Barcelona si au putut sa-i garanteze locul de titular lui Popescu. Popescu si Petrescu au fost de departe cei mai constanti jucatori ai anilor '90, a jucat bine si la PSV si la Tottenham si la Barca, la Galatasaray incepuse sa cunoasca deja declinul probabil si pentru ca acolo a jucat mereu din postura de fundas central si nu libero sau mijlocas defensiv unde-i placea sa urce cu mingea. Ai dreptate cand spui ca nationala l-a dus la PSV dar omul a confirmat cam peste tot pe unde a fost mai putin Dinamo. La Hagi a fost alta poveste, Real Madrid l-a dorit f. mult incat si-a vandut nr. 10 Martin Vazquez (jucator crescut din pepiniera proprie, om de nationala, component al cvartetului celebru madrilen al anilor 80 La Quinta del Bruite) iar in sezonul de dinainte sa vina Gica contribuise din plin la castigarea titlului in Spania cu 14 goluri marcate iar la sfarsitul sezonului fusese declarat cel mai bun fotbalist spaniol al anului, Martin Vazquez era pe val.

176901212832165
Dan Petnaise  •  10 Iunie 2020, 19:06

Unde a jucat mă Hagi bine? Decât la turci.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează