INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

VIDEO + FOTO Impresionantul gest al lui Gică Popescu pentru a ajuta familiile victimelor cutremurului din Turcia

Gică Popescu, finala Cupei UEFa
Gică Popescu, finala Cupei UEFa

Articol de - Publicat duminica, 12 februarie 2023 13:35 / Actualizat duminica, 12 februarie 2023 13:46

Gică Popescu i-a cerut agentului turc Bayram Tutumlu să scoată la licitație ghetele Lotto cu care a jucat în finala Cupei UEFA din 2000, câștigată de Galatasaray în fața lui Arsenal, 0-0, 4-1 la penaltyuri. Tutumlu cumpărase acea pereche cu 30.000 de euro, sumă donată în 2018 de Popescu fundației lui Mihai Neșu.

Marți, 7 februarie, la o zi după cele două cutremure devastatoare din Anatolia, Organizația Mondială a Sănătății avertiza că numărul victimelor ar putea depăși 20.000. La o săptămână de la seismele de 7,8 și 7,5 grade pe scara Richter, se știe că au murit peste 28.000 de oameni, cel puțin 24.000 în Turcia și 4.000 în Siria.

Alex Maxim ar putea ajunge la una dintre puterile Turciei după ce Gaziantep s-a retras din campionat
TURCIA
Alex Maxim ar putea ajunge la una dintre puterile Turciei după ce Gaziantep s-a retras din campionat

Tricouri celebre. Fundația lui Messi ar fi trimis 3,5 milioane de euro

Mulți actuali sau foști sportivi vor să sprijine familiile celor care și-au pierdut viața și pe cei rămași fără adăpost. Internaționalul turc Merih Demiral, apărătorul Atalantei, a lansat o campanie de ajutorare: strânge tricouri ale fotbaliștilor faimoși și le scoate la licitație

Le are deja pe cele ale lui Cristiano Ronaldo, Messi, Neymar, Benzema, Mbappé, Haaland și Hazard. Unii jucători au oferit și bani. Fundația lui Messi ar fi trimis 3,5 milioane de euro.

8 trofeea cucerit Gică Popescu în patru ani cu Galatasaray, între 1997 și 2001

Gică Popescu a transformat penalty-ul decisiv în finala Cupei UEFA

Gică Popescu nu a uitat nici el Turcia. Fostul stoper al lui Galatasaray crede că se va obține o sumă importantă cu ghetele folosite în finala Cupei UEFA din 2000.

Pe 17 mai 2000, Popescu a purtat o pereche de ghete Lotto împotriva lui Arsenal, la Copenhaga, „Cim-Bom-Bom” cucerind trofeul după 0-0, 4-1 la penaltyuri. Și cel care marcat golul decisiv la loviturile de departajare în Parken a fost chiar Gică.

178 de meciuria jucat Popescu în tricoul roș-galben al „leilor” (a marcat 9 goluri)

Fanii Galatei vor ghetele lui Gică Popescu în muzeul clubului

Actualul președinte de la Farul l-a sunat pe agentul turc Bayram Tutumlu (care a lucrat de-a lungul timpului cu nume faimoase, ca Maradona sau Michael Laudrup) și l-a rugat să scoată la licitație acele ghete Lotto, iar impresarul a acceptat, conform cotidianului local Fanatik.

Popescu le cedase în primăvara lui 2018, tot la licitație, Tutumlu plătind atunci 30.000 de euro, sumă pe care fostul fotbalist a donat-o fundației lui Mihai Neșu.

Impresionantul gest al lui Gică Popescu pentru a ajuta familiile victimelor cutremurului din Turcia

Acum, din vânzarea acelorași ghete, va ajuta și victimele cutremurelor din Turcia. Fanatik scrie că fanii lui Galatasaray ar vrea ca oficialii clubului să le cumpere și să le expună în muzeul clubului.

Încă nu-mi revin din șocul provocat de tragedia din Turcia... A fost pentru mulți ani casa mea și mă doare teribil să văd prin ce dramă trece un popor care îmi este atât de drag. Toată iubirea și compasiunea mea merg către voi. 
- Gică Popescu, mesaj postat pe Facebook

Citește și:

Jucător de la FC Botoșani, gest golănesc în meciul cu UTA Arad: și-a scuipat un adversar în față

Ilie Dumitrescu, dat pe spate de o mutare făcută de Eugen Neagoe în meciul cu CFR Cluj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
BindenDanDat
BindenDanDat  •  12 Februarie 2023, 21:55
Postat de Tibisor pe 12 Februarie 2023, 21:17

Nici nu are sens sa mai fac vreun comentariu , toti care au comentat aici au descris perfect acest gest jenant ... absolut jenant ! Rusine d-le Popescu !

Socul este ca o minte atat de vizionara, atat de "2023" a falimentat tot pe ce a pus mana... (si urologul lui e de acord).

Tibisor
Tibisor  •  12 Februarie 2023, 21:17

Nici nu are sens sa mai fac vreun comentariu , toti care au comentat aici au descris perfect acest gest jenant ... absolut jenant ! Rusine d-le Popescu !

alexalex
alexalex  •  12 Februarie 2023, 19:58

Care este domnul jurnalist gestul, deci Popescu i-a cerut unuia care plătise bani pe ghetele lui acum ani de zile ca ăla să le scoată la licitație, pai gestul este al ăluia nu a lu domn popescu

Vezi toate comentariile (15)
Comentează