INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2030

Gică Popescu, noi detalii despre organizarea CM 2030 în România: "Va mai fi o întâlnire în martie!" » De ce critică Federația

Articol de GSP - Publicat marti, 08 ianuarie 2019 21:28

Gică Popescu, consilierul Prim Ministrului, a vorbit despre posbilitatea ca România, Grecia, Serbia și Bulgaria să organizeze împreună Campionatul Mondial din 2030.

Popescu a explicat posibilitățile ca România să poată organiza CM 2030 și a criticat Federația Română de Fotbal care a spus că ideea nu este una plauzibilă. (Vezi aici comunicatul FRF)

"România, Bulgaria, Grecia și Serbia doresc organizarea Campionatului Mondial. Asta ne obligă ca Europeanul din 2020 să fie perfect. Fiecare continent își va desemna o candidată pentru Mondial. Știu că Spania și Maroc vor să organizeze împreună, dar trebuie să vedem cine mai vine.

De ce cei de la FRF au spus abia acum că nu se poate organiza Mondialul? De ce nu au zis la prima întâlnire? Au fost acolo. Acum a mai fost o întâlnire, iar cei de la FRF nu au fost prezenți. S-au supărat că au fost lăsați pe afară. Trebuia să spună atunci, nu acum. Nu, România nu trebuie să facă 14 stadioane și nu știu câte autostrăzi. Toate țările trebuie să facă asta.

Va mai fi o întâlnire în martie, la Sofia, iar fiecare țară va decide câte stadioane va face. După aceea, trebuie acordul Parlamentului din fiecare țară. Un astfel de proiect costă sute de milioane și trebuie aprobări.

S-ar putea ca un Campionat Mondial să fie singura șansă de a construi autostrăzi. Am fi făcut noi stadioane până la Europeanul din 2020? Nu am fi făcut!", a declarat Gică Popescu la TV Digi Sport.

Ideea ca cele 4 țări să organizeze CM 2030 a fost lansată în noiembrie, de primul ministru al Greciei, Alexis Tsipras, și de premierul Bulgariei, Boyko Borisov. (Detalii AICI)

Citește și:

Gică Popescu, anunț de ultimă oră pentru EURO 2020: "16 minute de la Otopeni la Gara de Nord" » Toate detaliile proiectului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close