INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GICĂ POPESCU

Gică Popescu „s-a făcut antrenor” » De la Ronaldo la Messi, fostul căpitan al Barcelonei a acceptat provocarea: echipele-tip ale „Baciului”

Gică Popescu și Luis Enrique, colegi la Barcelona
Gică Popescu și Luis Enrique, colegi la Barcelona

Articol de GSP - Publicat joi, 31 ianuarie 2019 09:00

Gică Popescu, fostul mare internaţional, a creionat două echipe-tip: una formată din cei mai buni jucători alături de care a evoluat şi cealaltă din cei mai buni fotbalişti all-time.

După ce a renunţat la fotbal, în 2003, Gică Popescu a fost impresar şi a creat şi o Şcoală de Fotbal, la Târgovişte. Au fost singurele legături directe pe care le-a mai avut cu fotbalul. N-a fost atras de o carieră în antrenorat, dar a intrat într-un joc care i s-a propus în studioul TV Telekom Sport, unde a fost invitat să alcătuiască două echipe.

1. Cel mai bun "11" în componenţa căruia să se afle doar jucători alături de care el a evoluat în carieră

2. Cel mai bun "11" format din toţi jucătorii all-time pe care el i-a văzut evoluând

Fostul căpitan al Barcelonei a acceptat provocarea şi s-a transformat pentru câteva momente într-un antrenor care a avut de realizat o selecţie şi apoi alegeri pentru fiecare post în parte.

Cel mai bun "11" format din jucători alături de care a evoluat

Taffarel - Sol Campbell, L. Blanc, Nadal, Luis Enrique - Guardiola - Figo, Hagi, Stoicikov - Ronaldo, Romario

11 colegi

ARGUMENTELE

„Am avut șansa să joc lângă mulți jucători imenși. Taffarel e campion mondial cu Brazilia, iar alături de el am câștigat Cupa UEFA și Supercupa Europei.

Campbell un fundaș dreapta de la Tottenham, dar puteam să-l pun și pe Ferrer sau pe Van Aerle. Laurent Blanc, campion mondial, am jucat cu el la Barcelona, era extraordinar. La fel ca și Nadal. Luis Enrique putea fi pus pe orice poziție pentru că este cel mai polivalent jucător alături de care eu am jucat. Putea oriunde, fundaș dreapta, fundaș stânga, în spatele vârfului sau atacant. L-am ales fundaș stânga.

Apoi, Guardiola închizător, iar în faţa lui o linie de 3, cu Figo, Hagi şi Stoicikov. În atac, cuplul Ronaldo-Romario, fantastici, realmente fantastici! Ca rezerve sunt Klinsmann sau Sheringham. Dar peste Ronaldo și Romario e foarte greu, acolo chiar nu sunt deloc dubii”.

Cel mai bun "11" all-time

Buffon - D. Alves, Baresi, Beckenbauer, Maldini - Cruyff, Xavi, Iniesta - Maradona, Messi - Pele

11 alltime

ARGUMENTELE

„Sunt mulți, mulți portari care puteau să fie alături de Buffon, dar eu merg pe mâna lui, mi se pare cel mai bun. Alves e, de departe, cel mai bun fundaș dreapta pe care l-am văzut, e și pe gustul meu, foarte ofensiv.

Baresi a fost un fundaș central excelent. Beckenbauer e Beckenbauer. Maldini are 8 finale de Champions League, a câștigat cinci, dar din păcate nu a ieșit campion mondial în finala pierdută în '94 la penalty-uri în fața Braziliei.

Xavi și Iniesta sunt campioni mondiali și europeni de două ori, plus câștigători de 3 ori ai Ligii Campionilor. Meritau Baloane de Aur, dar era Messi în aceeași perioadă cu ei. Apoi nu poate lipsi Cruyff. Singurul care ar putea intra în discuţie aici, la mijloc, e Zidane, poate în locul lui Iniesta, dar eu sunt sentimental, Iniesta a evoluat la Barcelona. În atac, Maradona, Pele, Messi. Cristiano Ronaldo? Unde? Nu cred... N-are unde în echipa asta”.

CARIERĂ Gică Popescu ca fotbalist

  • în România a jucat la U Craiova, Steaua și Dinamo
  • afară a bifat echipe în Spania, Italia, Anglia, Germania, Olanda şi Turcia
  • a fost căpitanul Barcelonei
  • a câştigat 15 trofee
  • a participat la 3 Mondiale (1990, 1994 şi 1998) şi la două Europene (1996 şi 2000)
  • are 115 selecţii, locul 3 all-time, după Dorinel (134) şi Hagi (125)
  • desemnat de 6 ori fotbalistul român al anului în Ancheta Gazetei Sporturilor

Hagi îl vede pe Cristiano în echipa all-time

În urmă cu aproape un an, la DigiSport, Hagi a ales şi el cum vede cel mai bun "11" din toate timpurile. Echipa diferă destul de mult faţă de cea aleasă de Popescu. Cea mai importantă schimbare e că Hagi l-a "titularizat" pe Cristiano Ronaldo, pe care l-a pus în atac alături de Messi şi de Pele. 

Cum arată "11-le" all-time făcut de Gică Hagi

Taffarel - Breitner, Krol, Baresi, Maldini - Cruyff, Beckenbauer, Maradona - Messi, Pele, C. Ronaldo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close