INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

VIDEO Duelul cu Mățan l-ar fi convins să pună stop! Legenda fotbalului italian e gata să renunțe la fotbal

Giorgio Chiellini, în acțiune în MLS // Foto: Imago
Giorgio Chiellini, în acțiune în MLS // Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 10 decembrie 2023 16:54 / Actualizat duminica, 10 decembrie 2023 18:12

Giorgio Chiellini (39 de ani) și-a anunțat intenția de a se retrage. Apărătorul italian de la Los Angeles FC a ratat titlul în Major League Soccer, 1-2 cu Columbus Crew, și n-ar mai avea motivație să continue.

Unul dintre cei mai cunoscuți și valoroși apărători italieni a ajuns în fața unei decizii majore. La 39 de ani împliniți în august, Giorgio Chiellini, fost fundaș de fier al squadrei azzurra, a ratat ocazia de a-și mai trece în palmares un trofeu. Ar fi fost primul cucerit în Statele Unite ale Americii! Numai că, astăzi-noapte, în finala Major League Soccer, jucătorul lui Los Angeles FC a fost învins de formația lui Alexandru Mățan, Columbus Crew (1-2).

Chiellini a fost integralist și nu și-a putut ascunde dezamăgirea de a ieși din scenă cu o înfrângere. Los Angeles FC nu și-a îndeplinit visul de a-și păstra titlul de campioană, așa cum spera ex-juventinul, plecat în iulie 2022 peste Ocean, după ce i s-a încheiat contractul în Serie A.

Fără Haaland, Manchester City s-a chinuit cu o nou-promovată
LUTON - MANCHESTER CITY
Fără Haaland, Manchester City s-a chinuit cu o nou-promovată

Contractul lui Chiellini expiră la finele anului

„Îmi voi lua câteva zile pentru a mă gândi asupra viitorului. Trebuie să mă decid dacă îmi voi urma capul, inima sau voi asculta de picioarele mele. Din păcate, una dintre echipe trebuia să învingă. Am învățat nu numai să câștig, dar știu să și pierd. A fost o aventură foarte frumoasă în America. Ar putea fi ultima mea partidă... 

În scurt timp voi reflecta și voi decide dacă mai continui sau nu. Săptămâna trecută am avut însă mai multe contacte", a mărturisit Chiellini, al cărui angajament cu clubul californian expiră pe 31 decembrie 2023.

Giorgio Chiellini: „Mă văd în viitor tot la Juve!

În interviul acordat celor de la The Athletic, Giorgio a dezvăluit că e legat sufletește de Juventus și că ia în calcul o revenire la Torino: "Mă văd la Juve, nu știu în ce postură, dar e un loc unde mi-am petrecut jumătate din viața mea. Sunt încă foarte legat și sunt foarte fericit că bianconerii fac o stagiune bună. Mi-ar plăcea să lucrez în management. Am o diplomă în economie și o alta în Master of Business Administration reativă la fotbal. Ce puțin acum nu mă văd în rolul de antrenor".

710 meciuriare Giorgio Chiellini în cariera la echipele de club, reușind 44 de goluri și 29 de assisturi. A încasat și 6 cartonașe roșii. La națională a bifat 117 jocuri și 8 goluri

Rezumatul VIDEO. Columbus Crew - Los Angeles FC 2-1

Citește și

Xavi îl laudă pe fostul jucător de la Dinamo: „Are multă calitate”
BARCELONA - GIRONA
Xavi îl laudă pe fostul jucător de la Dinamo: „Are multă calitate”
Gullit, împotriva transferului fotbalistului parior » Propunere din Eredivisie pentru Arsenal
ARSENAL
Gullit, împotriva transferului fotbalistului parior » Propunere din Eredivisie pentru Arsenal

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează