INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Gonzalo Higuain se retrage de la naționala Argentinei: "Ne-au făcut ratați! Spre bucuria multora, timpul meu s-a încheiat" 

Messi și Higuain
(foto: Guliver/Getty Images)
Messi și Higuain (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat vineri, 29 martie 2019 09:14

Gonzalo Higuaín, 31 de ani, nu mai continuă alături de Messi. A pierdut trei finale cu naționala: ”În Argentina, oamenii își amintesc ce ai pierdut, nu ce ai câștigat”.

O generație argentiniană extraordinară, dar care nu a cucerit niciun trofeu la seniori. Și, dacă Leo Messi continuă, Gonzalo Higuaín a ales să se retragă de la "națională" la 31 de ani, chiar dacă selecționerul Scaloni i-a cerut să nu renunțe. Cele trei finale în care albiceleștii au naufragiat trei ani la rând, CM (2014) și Copa America (2015, 2016), l-au apăsat mult, dar criticile acerbe l-au făcut să sufere.

"Voi toți care m-ați criticat ați sărbătorit golul cu Belgia"

"Am fost numiți ratați pentru că am fost învinși în trei finale consecutive. Oamenii își amintesc ce ai pierdut, nu ce ai câștigat. Golurile irosite, nu golurile marcate. Spre bucuria multora, perioada mea s-a încheiat. Am vorbit cu Messi, i-am spus ce gândesc. Decizia e luată", a anunțat atacantul împrumutat de Juventus la Chelsea. 

Pipita le-a reamintit fanilor: "Eu am înscris golul împotriva Belgiei care a calificat Argentina după 24 de ani într-o semifinală de Mondial. Sunt convins că voi toți care m-ați criticat apoi ați sărbătorit acel gol. Ați uitat!". 

"Nu mai există respect"

De acum, "nu vă mai gândiți la mine, gândiți-vă la cei care rămân să joace la națională! Nu le va fi ușor. În Argentina, se evidențiază mai mult nereușita decât reușita. Uneori, nu mai există respect. Accept toate opiniile, însă cer respect". 

Ce va face Higuaín? "Vreau să mă bucur de viața alături de familie. Familia a suferit cel mai mult în toată această perioadă". 

"Ce ne-a lipsit pentru a câștiga un trofeu? Poate că ar fi trebuit să credem mai mult în jocul nostru.

Mulți aleg să critice în loc să încurajeze. Vor o schimbare de generație, dar, o lună mai târziu, îi critică și pe jucătorii noi.

Te doare când criticile sunt făcute cu răutate. Iar familia a suferit cel mai mult. Am dat totul echipei naționale"
Gonzalo Higuaín, fost internațional argentinian

9 ania jucat Gonzalo Higuaín pentru Argentina (2009-2018)

75 de meciuria adunat Pipita la echipa națională

32 de goluria marcat Higuaín în tricoul albicelest

Top golgeteri Argentina

1. Messi 65
2. Batistuta 54
3. Agüero 39
4. Crespo 35
5. Maradona 34
6. Higuaín 32

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
cneius
cneius  •  29 Martie 2019, 10:14

"În Argentina, oamenii își amintesc ce ai pierdut, nu ce ai câștigat” ??? Pai din moment ce nu ai cistigat NIMIC, ce vrei sa-si aminteasca oamenii ???

alexandru.popescu
alexandru.popescu  •  29 Martie 2019, 09:39

Un fel de Mitrita.. sau Maxim..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează