INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Grevă în La Liga! Căpitanii, în frunte cu Sergio Ramos și starurile Barcelonei, amenință: "Ajunge! Mergem până la capăt"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 23 august 2018 09:40

Sindicatul jucătorilor din Spania se revoltă după decizia Ligii de a disputa un meci pe sezon în afara țării. "Ne-am săturat să vedem un fotbal doar pentru bani și afaceri", spune David Aganzo, președintele AFE.

LaLiga stă pe un butoi cu pulbere. Sindicatul jucătorilor spanioli (AFE) atacă Liga și amenință cu măsuri de protest după ultimul proiect lansat de șefii acestui for: disputarea unui meci pe sezon, probabil al Barcelonei sau al lui Real, în afara țării. "Ne-am săturat de aceste decizii unilaterale care îi afectează direct pe jucători", declară David Aganzo, președintele AFE, după reuniunea avută cu Sergio Ramos, Sergio Busquets și alte staruri ai granzilor din LaLiga. "Rebeliunea căpitanilor", a titrat pe copertă și Marca, remacând indignarea lor.

"Ajunge! Mergem până la capăt"

Aganzo a anunțat că a cerut o întâlnire cu reprezentații Ligii în septembrie pentru a contesta inițiativa și zice că, dacă nu vor fi ascultați, "trebuie să acționăm și să mergem până capăt", evocând chiar posibilitatea unei "greve, la finele lunii viitoare sau în octombrie". AFE acuză politica ultimilor ani de expansiune internațională în dorința impunerii pe piața drepturilor TV: "Ne-am săturat să vedem un fotbal doar pentru bani și afaceri". 

"Nu sunt luate în calcul sănătatea și riscurile pentru jucători. Calendarul a devenit superîncărcat și de noile ore de disputare a meciurilor nu beneficiază decât publicul din străinătate"David Aganzo, președintele Sindicatului jucătorilor spanioli

1, 14 miliarde de euro
va încasa pe sezon, pentru perioada 2019-2022, LaLiga din drepturile TV vândute la Mediapro și Telefonica, cu 15% în plus față de acordul în derulare

Vezi și: Real Madrid dă lovitura ANULUI, ajutată de UEFA » Kylian Mbappe e mai aproape ca niciodată de campioana Europei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  23 August 2018, 13:45
Postat de ungurul_vesel pe 23 August 2018, 10:50

Au dat de inteles ca vor si ei cota parte din finante. De satui ce sunt de bani si afaceri isi trec finantele prin tot felul de banci din tari exotice.

Pai daca vor cota parte sa ceara cota parte la tot. Inclusiv la datorii. Pentru ca deocamdata cluburile spaniole acumuleaza debite pentru a plati niste salarii extravagante. Ultimele cifre pe care le-am vazut sunt halucinante. Atletico a trecut de 700 de milioane de euro. http://www.90min.in/posts/6076027-total-debt-of-top-seven-clubs-in-the-spanish-la-liga Iar totalul datoriilor cluburilor spaniole din prima liga catre buget e de 750 mil. euro. Una e sa ceri ca salariat participarea la profit cand e profit! Si alta ca tu sa prosperi pe seama debitelor acumulate care furnizori/buget.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  23 August 2018, 13:39
Postat de Izabela Iuliana Nazare pe 23 August 2018, 10:48

asa putem spune si noi la super vedetele din liga 1 sa joace pe banii lui dobrin,dumitrache ,dumitru,raducanu,lucescu .oare vor accepta ?

Fara nicio problema. Eu sunt perfect de acord. Intrebarea e retorica, sigur ca nu vor fi de acord.

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  23 August 2018, 10:50
Postat de adi_stelistul pe 23 August 2018, 10:09

Cata ipocrizie! "Ne-am săturat să vedem un fotbal doar pentru bani și afaceri". Auzi la ei... Pai jucati si voi pe banii pe care-i primea Di Stefano, in cazul asta. Ca sa jucati fotbal de dragul fotbalului. Apropo, ca veni vorba, un jucator caruia 90% dintre cei de azi i-ar putea ajunge pe la glezne, probabil... Greva milionarilor! Ei, asta da!

Au dat de inteles ca vor si ei cota parte din finante. De satui ce sunt de bani si afaceri isi trec finantele prin tot felul de banci din tari exotice.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close